CLOS LA ROSE Chateau Panet | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Clos La Rose Chateau Panet

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(85,15 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
23,95
18,95
48+ 18,38
144+ 16,91
001481_clos_la_rose_chateau_panet.png

In de wijngaard van slechts 4 hectare, geheel ommuurd, heerst een buitengewoon gunstig microklimaat. De ondergrond dooradert met kalk is bedekt met een laagje leemzand. Het opkweken,op eiken, afgewisseld met nieuw en oud eiken, is naar voorbeeld van de succes formule van Oenoloog Jean-Philippe Fort. Diep rood. De neus charmant met pure aroma's vol fruit. Dominant fruitige vlezigheid, fris en energie rijk. Top..

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(85,15 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2033
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
Natuurkurk
Chateau La Rose

Een passie voor vier generaties
Les Vignobles Carles werd opgericht door Jean-Claude Carles en zijn vrouw Marie-Danielle Carles om de familie-eigendommen die door de jaren heen in de regio St-Emilion zijn verworven, samen te brengen en te exploiteren. Château Panet is het vlaggenschip van het landgoed. Het werd in 1924 doorgegeven door de oudtante van Jean-Claude en is vandaag de dag de belangrijkste productielocatie van de onderneming.
Gepassioneerd door wijn en werken in de wijngaard, heeft Jean-Claude de wijngaard voortdurend uitgebreid. In 1948 kocht hij Clos La Rose, een landgoed met een groot potentieel omdat het zijn terroir diversifieerde en iets nieuws aan zijn assortiment bracht. In 1957 kocht hij Château Haut-Fonrazade, een landgoed waarmee hij aan de naoorlogse vraag naar wijn kon voldoen. In 1961 werd hij verliefd op Château Coudert, een prachtige en veelbelovende locatie die hij in zijn wijngaarden integreerde. Hij ontmoette zijn vrouw Marie-Danielle en beiden besloten het gebouw volledig te renoveren, met behoud van de majestueuze toren uit de jaren 1800. Ze vestigden er hun gezin en exploiteerden de wijnstokken om een ​​van hun beste wijnen te produceren. In 1994 erfde Madame Carles een deel van het familiebezit in Pomerol, waarin ze besloot de vintage Château Croix-des-Rouzes te creëren. Les Vignobles Carles opent naar een andere prestigieuze Bordeaux-appellatie, Pomerol.
Het verhaal gaat vandaag verder met Jérôme en Gilles Carles, de twee zonen van de familie die beiden de leiding van het familiebedrijf hebben overgenomen en actief hebben bijgedragen aan de ontwikkeling ervan; Ze kochten samen Clos Jacquemeau in 1999 om hun eigen vintage te produceren. Ze kijken met een frisse blik naar het familiebedrijf en brengen een nieuwe managementstijl, gericht op relaties, waardoor de teamcohesie wordt versterkt. Ze installeren ook nieuwe technologieën en innovaties die de jaargangen van hun eigendommen benadrukken.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
CLOS JACQUEMEAU Chateau Panet
24,95
21,95
48+ 21,29
144+ 19,59
Rode wijn
ac Saint-Emilion Grand Cru (Bordeaux) 2010

Meniscuul klein wijngaardje van nauwelijks 1 hectare.Ontwikkeld 'n ouderwetse klasse wijn met een houdbaarheid potentieel van maar liefst 25 jaar. Lovende woorden van het toonaangevende vakblad 'Gids Hachette des vins' vielen hem ten deel. Hier heeft men het aangedrufd de wijnstok te laten lijden om een kwalitatief sublieme oogst voort te brengen Opgekweekt, 90 % op nieuw eiken en 10 % op gebruikte barriques van 'CHATEAU PANET' Naar voor voorbeeld van de Grand Cru Classée methode. Oogstopbrengst slechts 3000 flessen !

CHATEAU GUERRY Bernard Magrez
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
ac Côtes de Bourg (Bordeaux) 2006

Massief vet paarsrood. Zacht romig bouquet vol zwarte bessen en malse rondeur. Evenwichtig en verfijnd van smaak, goed doorspekt met weelderige tannines. Een solide, dankzij de stokken van maar liefst 38 jaar, complete en harmonieuze symfonie van 55% merlot, 20% malbec, 15 % cabernet sauvignon en 10 % cabernet franc. Het bewijs van Bernard Magrez (eigenaar van 4 grand cru classees) dat ook in de overige regio's van Bordeaux op niveau presteren!

COTES DE ROL
25,49
22,95
48+ 22,26
144+ 20,48
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac Saint-Emilion Grand Cru (Bordeaux) 2004

Een uitermate verleidelijk en goed getypeerd bouquet waarin merlot domineert: impressies van zwarte en rode bes, ceder en pruimen, heerlijk geurig. In de mond een mooi klassiek gebouwde smaak, met wederom cassis en ceder, mineraal verfijnd en een toets van tabak in de finale. In de geprononceerde smaak toont de wijn zich vol, vlezig, met veel rondeur. Een klassieke Grand Cru met een lange adem!