Domaine J. Laurens | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Domaine J. Laurens

DOMAINE J LAURENS MOULIN Demi Sec
14,96
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Mousserend

Demi-sec creatie met 90 % Mauzac and 10 % Chardonnay. Een zeer geslaagde cuvée die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt van 3 jaar. Fijn, delicaat en fruitig is deze demi- sec, naar de huidige smaak van kenners hét symbool van de Méthode Champenoise. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via:http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

DOMAINE J LAURENS 'MOULIN' Brut
14,96
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Mousserend

Een zeer geslaagde cuvée (90% mauzac 10% chardonnay) die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt. Fijn, delicaat en fruitig is deze brut, naar de huidige smaak van kenners, hèt symbool van de Méthode Champenois. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Tim Atkins: 91 points

CLOS DES DEMOISELLES Laurens vintage
19,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Mousserend
ac Crémant de Limoux (Languedoc) 2020

Volgens Michel Dervin, eigenaar van Domaine Laurens, bezit dit wijndomein in Limoux de potentie de allerbeste Méthode Champenoise van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' met de méthode traditionelle en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenoise 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure cuvée demoisselle nog niet geproefd was... Deze vintage BRUT 2019 zal al uw verwachtingen overtreffen!

DOMAINE LAURENS LA ROSE NO7
15,20
13,50
48+ 13,09
144+ 12,05
Mousserend

Tim Atkins: 91 points

Meer achtergrond informatie via:
http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

DOMAINE LAURENS LES GRAIMENOUS
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Mousserend
ac Crémant de Limoux (Languedoc) 2020

Deze uitzonderlijke Crémant heeft een rijping 'sur lattes' van maar liefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappige, ronde en rijpe fruittonen maken de smaak compleet. Deze Crémant van Domaine Laurens wordt samengesteld uit 60% Chardonnay, 5% Mauzac, 30% Chenin en 5% Pinot Noir. Een heerlijk alternatief voor de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.

DOMAINE LAURENS MAGNUM Clos de Demoiselles
35,95
30,95
48+ 30,02
144+ 27,62
Mousserend
ac Crémant de Limoux (Languedoc) 2018

Volgens Laurens bezit dit wijndomein de potentie de allerbeste Méthode Champenois van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenois 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure CUVEE LAURENT nog niet geproefd was..

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Tim Atkins: 92 points

Domaine J. Laurens De wijnstreek Limoux, gesitueerd iets ten zuiden van Carcassonne, is bekend om zijn mousserende wijnen die óf als Blanquette de Limoux óf als Crémant de Limoux worden verkocht. De laatste jaren gebeurt er op wijngebied veel in Zuid-Frankrijk, dus ook in Limoux. Jonge, ambitieuze en goed opgeleide vignerons gingen zich hier vestigen. Een van hen was Michel Dervin uit de Champagne . Hoewel hij z’n eigen champagne produceert  was hij ervan overtuigd dat met de aankoop van het Domaine Laurens  in Limoux bewezen konDomaine J. Laurens worden waartoe dit wijngebied in staat is. Volgens hem bezit dit wijndomein de potentie de allerbeste Méthode Traditionelle (eerder Méthode Champenoise genoemd) van Frankrijk voort te brengen waar menige confrère jaloers op mag zijn. Dat het gelijk aan zijn kant staat, bewees een uigebreide blindproeverij, waar de internationele “vins mousseaux o.a. proseco’s cava’s enz…” en champagnes door elkaar stonden. Het was namelijk zijn blanquette de Limoux  Domaine de Laurens die met de hoogste eer ging strijken. 

Michel Dervin vinifieert zijn druiven (Mauzac, Chardonnay, Chenin en Pinot Noir) modern en werkt met een  pneumatische champagnepers. Volgens traditie rijpt deDomaine J. Laurens  wijn daarna ongeveer 3 jaar. Het resultaat is een “méthode traditionelle ofwel champenoise”van uitzonderlijk hoog niveau. Heerlijk zijn het fruitparfum en de frisse toonzetting in zowel geur als smaak. In de mousse is duidelijk de hand van de meester aanwezig; uiterst verfijnd doet hij eerder aan een champagne denken terwijl de nasmaak mooi droog of demi-sec is. 

Inmiddels is het Domaine overgenomen door Jacques Calvel. De mousserende wijnen komen nog steeds voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin. De wereldwijde repuatie is daarom actualiteit, mede doordat de omstandigheden ideaal zijn. De hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en  de bodem met een  hoog kalkgehalte dragen bij aan de omgekende smaaksensatie.

Een aanrader om met de komende feestdagen de glazen mee te laten klinken.

 

Domaine J. Laurens

 

 

een selectie uit de onderscheidingen van de afgelopen jaren:

Guide Hachette (2 stars) & coup de cœur ou étoiles
Les meilleurs vins à petits prix de Gerbelle & Maurange,
le guide de La Revue du Vin de France:
15/20 for our Blanquette and
15,5/20 for Cremant Les Graimenous
Concours Général Agricole de Paris : Silver Medal for Cremant Les Graimenous,
Concours Général Agricole de Paris Gold medal
Mention in "les vignobles qui montent"
Le Monde N° 188
"Nous avons adoré ce Clos des Demoiselles…, d'une pureté
irréprochable, présentant un équilibre très subtil"
Sélections mondiales de Montréal   Gold and silver medals
Le Nouvel Observateur "Les 500 meilleurs vignerons français

Wijndomein: