CLOS DES DEMOISELLES Laurens vintage | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Clos Des Demoiselles Laurens Vintage

Mousserend
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
19,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
000828_clos_des_demoiselles_laurens_vintage.png

Volgens Michel Dervin, eigenaar van Domaine Laurens, bezit dit wijndomein in Limoux de potentie de allerbeste Méthode Champenoise van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' met de méthode traditionelle en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenoise 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure cuvée demoisselle nog niet geproefd was... Deze vintage BRUT 2019 zal al uw verwachtingen overtreffen!

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Tasting note Domaine Laurens
60% Chardonnay 25% Chenin 15% Pinot
Delighted foam with golden hinted robe wherein lie the majestic strings of delicate bubbles. On the palate the aromas of toast, honey and fresh fruits are perfectly balanced. This sparkling wine is soft and full, powerful as long on the finish. It æs delicious all through a meal even with asian cuisine such as sushis or tempura. It matches also deserts (cheesecake, fruits pie).

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
12 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine J. Laurens

Domaine Laurens bewijst tijdens iedere proeverij dat ze makkelijk concurreren met Champagnes. Niet gek; want in 1984 kocht Monsieur Dervin, het domein Laurens in Limoux. Een gewaagde stap voor die tijd aangezien Monsieur Dervin van origine een champagne producent is. Maar overtuigd van het  kwaliteitspotentieel en met veel durf heeft hij zijn droom werkelijkheid  weten te maken. En dat is nog steeds te proeven!! Ondersteund door de hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en de bodem met een hoog kalkgehalte komen er mousserende wijnen voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin met een wereldwijde repuatie.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

2 producten
MOUTARDIER MILLESIME
43,75
39,95
48+ 38,75
144+ 35,65
Mousserend
ac Champagne 2012

Moutardier maakt zeer betrouwbare champagnes met een traditionele en betrouwbare kwaliteit maar dan wel tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Als een oogstjaar dan ook nog uitzonderlijk goed wordt bevonden ontstaat er een vintage/ millésime Champagne die zijn gelijke niet kent! Een volle en rijke champagne met veel structuur zonder dat het ten koste gaat van zijn elegantie en finesse. Florale aroma's van (oranjebloesem) en gekookte sinaasappels en gekonfijt fruit in de neus.

MOUTARDIER Carte d'or BRUT
32,95
27,95
48+ 27,11
144+ 24,94
(tijdelijk) uitverkocht
Mousserend

De geschiedenis van dit familiebedrijf heeft zijn oorsprong in 1750. Champagne Moutardier Cuvee Carte d'Or Brut is daarmee een goed voorbeeld van een klassieke hoogstaande Champagne. Maar liefst 250 jaar ervaring staat aan de basis van deze verfijnde BRUT en vormt door het grote aandeel pinot menier (85%) tevens een unieke Champagne. Samen met de chardonnay (15%) komt er een perfecte harmonie van frisheid en fruit tot stand. Een intense Champagne met een fijne pareling en veel lengte. Levendig met tonen van appel, perzik, brioche, honing en een hint van toast.