DOMAINE LAURENS LES GRAIMENOUS | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

DOMAINE LAURENS LES GRAIMENOUS

Mousserend
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
(,,, %)
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
000831_domaine_laurens_les_graimenous.png

Deze uitzonderlijke Crémant heeft een rijping 'sur lattes' van maar liefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappige, ronde en rijpe fruittonen maken de smaak compleet. Deze Crémant van Domaine Laurens wordt samengesteld uit 60% Chardonnay, 5% Mauzac, 30% Chenin en 5% Pinot Noir. Een heerlijk alternatief voor de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Tasting note Domaine Laurens
The first impressions of this Crémant are of an intense and complex nose of citrus and dried fruits, honey with a touch of green apple. On the palate, we find out all the expression of a well-rounded wine, of toast with an after taste of fresh fruits and lime. Ideal as aperitif with tapas for example or with oysters and other seafood, white meats as well as some cheeses.

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
(,,, %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine J. Laurens

Domaine Laurens bewijst tijdens iedere proeverij dat ze makkelijk concurreren met Champagnes. Niet gek; want in 1984 kocht Monsieur Dervin, het domein Laurens in Limoux. Een gewaagde stap voor die tijd aangezien Monsieur Dervin van origine een champagne producent is. Maar overtuigd van het  kwaliteitspotentieel en met veel durf heeft hij zijn droom werkelijkheid  weten te maken. En dat is nog steeds te proeven!! Ondersteund door de hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en de bodem met een hoog kalkgehalte komen er mousserende wijnen voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin met een wereldwijde repuatie.

Geen informatie beschikbaar.