Wijnland

WijnlandSpanje

Spanje wordt doorsneden door grote bergketens. Het is een land van grote geografische contrasten. In het bergachtige noorden kan het behoorlijk regenachtig zijn, op de centrale hoogvlakte daarentegen is het zeer droog en zijn de winters streng en de zomers heet. Zuidelijker, in Andalusië, zijn de winters weer mild en schijnt de zon ’s zomers onbarmhartig. Door deze wisselde klimatologische omstandigheden biedt Spanje een uitgebreid scala van wijn.

1 - 3 van 3
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
10,50
8,49
48+ 8,23
144+ 7,57

Martue is, met een PAGO classificatie, een van de hoogst aangeschreven wijnbedrijven van Spanje. Als dit bedrijf besluit om een samenwerking aan te gaan in Rueda dan wordt snel duidelijk welke uitzonderlijke elementen aan de basis staan. Allereerst zijn de wijngaarde gelegen op 850 meter hoogte waardoor deze Verdejo uitblinkt in elegantie en frisheid. Realiseer je dan ook nog eens dat Viñedos de Nieva de grootste (met slechts 12 are) aanplant van de Verdejo druif bezit die de Phylloxera plaag overleeft hebben. Leeftijden van ruim 100 jaar zijn dan ineens normaal.

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
17,50
14,99
48+ 14,54
144+ 13,37

De wijngaarden zijn gelegen op 850 meter hoogte waardoor deze Verdejo uitblinkt in elegantie en frisheid. Ongekend is dat Viñedos de Nieva de grootste aanplant (met slechts 12 are) van de Verdejo druif bezit die de Phylloxera-plaag heeft overleefd. In deze Pie Franco worden dan ook alleen de druiven verwerk van de oudste wijngaarden (van bijna 100 jaar oud). Niet gek dat we dus te maken krijgen met een klassewijn met veel complexiteit en diepgang. De neus is door de jeugdigheid in eerste instantie wat gesloten, maar door te walsen komt er een scala aan geuren vrij.

Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
29,50
24,90
48+ 24,15
144+ 22,22

Het wordt op een lage temperatuur gefermenteerd om al zijn aroma's en complexiteit te behouden en zodra de gisting is voltooid, wordt 25% van de wijn in Franse eikenhouten vaten geplaatst, waar de rest van de wijn 12 maanden wordt bewaard in een roestvrijstalen tank met zijn droesem.
Na deze 12 maanden werd de wijn geassembleerd en gebotteld, waarna hij nog eens 10 maanden in de fles bleef rijpen voordat hij op de markt werd gebracht.