CHABLIS Vieilles Vignes Vignoble Dampt | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Chablis Vieilles Vignes Vignoble Dampt

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
19,95
17,99
48+ 17,45
144+ 16,05
001070_chablis_vieilles_vignes_vignoble_dampt.png

De reputatie van Dampt als Chablis specialist komt duidelijk naar voren bij het proeven van deze speciale selectie die afkomstige is van oudste wijnranken. Menig 'gewone' Grand of Premier Cru uit de Chablis wordt hiermee van hun voetstuk geworpen... Ouderwetse klasse die de komende jaren een positieve ontwikkeling zal doorlopen. Licht goudgele kleur met een groene tint. In het aroma wisselt de typerende mineraliteit zich speels af met witte bloesem. Ook in de smaak is direct het traditionele Chablis karakter herkenbaar: (dominant) wit fruit, bloemen en citrus. Gevolgd door een stuivend frisse afdronk en een lange finale.

Medaille D'or Paris 2017

Meer achttergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/bourgogne-toevalstreffer-verrast-wijnwereld

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
HEV (High Environmental Value)
Afsluiting:
Natuurkurk
Vignoble Dampt-Freres

Het verhaal van de gebroeders Dampt is een modern epos dat bestaat uit ontmoetingen, doorzettingsvermogen en overtuigingen. Ze begonnen op een bescheiden boerderij: een strokelder naast schapen.
Samen met hun vader gingen ze op pad om de Tonnerrois-wijngaard weer tot leven te wekken. Jaar na jaar, oogst na oogst, breiden ze uit, bouwen ze en zorgen ervoor dat de boerderij bloeit.
Beginnend met een paar hectare en een “baal stro”, bieden ze nu een assortiment van Bourgondische wijnen aan die representatief zijn voor de 3 valleien.

HET AVONTUUR VAN DE 3 VALLEIEN
De wijngaard Dampt Frères bestrijkt vandaag de dag de 3 valleien van Yonne, Serein en Armançon.
Éric en Emmanuel Dampt bewerken deze uitgestrekte wijngaard met grote zorg: elk perceel krijgt bijzondere aandacht zodat het al zijn kwaliteiten tot uitdrukking kan brengen. Ze willen graag in hun wijnen, hun terroirs en alle rijkdommen van de 3 valleien presenteren.
Als liefhebbers van precisie en nauwkeurigheid willen de gebroeders Dampt in elke wijn een deel van een erfgoed, een terroir, een geschiedenis tot uitdrukking brengen. 

 

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
CHABLIS Brechain Vignoble Dampt
19,75
17,99
48+ 17,45
144+ 16,05
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
ac Chablis (Bourgogne) 2019

Een heer onder de Chablis wijnen! Zonder meer de meest verfijnde wijn ter wereld. Loepzuiver en uiterst elegant. Een stijlvolle Chablis met harmonische zuren en verfijnde mineraliteit die door zijn smeu?ge toon zich uiterst gebalanceerd presenteert. De beste omschrijving van het parfum is lentebloesem, rijpe druiven en wit pitfruit De smaak is levendig en bijzonder fris met grapefruit, appel en lichte vuursteen tonen. Zéér herkenbare Chablis, top!

CHABLIS 1ER CRU Les Fourneaux Vignoble Dampt
23,95
21,95
48+ 21,29
144+ 19,59
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
ac Chablis Premier Cru 2018

Deze 1er cru Chablis van het domein Vinobles Dampt is afkomstig van de 1er Cru wijngaard Les Fourneaux. Hiermee bewijst Vinobles Dampt uitgegroeid te zijn tot een ware Chablis specialist! Fonkelend van kleur met een extatische geur en smaak. Klassieke impressies van vuursteen met een sappige en intense afdronk. Ook hier ontbreken de minerale tonen gecombineerd met , groene appel, witte bloesem en wit en geel pitfruit niet. Een wijn die elke wijnliefhebber geproefd dient te hebben!

CHABLIS  GRAND CRU Les Preuses Vignoble Dampt
44,95
43,75
48+ 42,44
144+ 39,04
Witte wijn
ac Chablis Grand Cru 2021

Dit soort wijnen kunnen eigenlijk niet beschreven worden?. Dit moet ervaren en geproefd worden zodat men zelf kan ervaren hoe wijn emoties kan losmaken. Les Preuses is een van de 7 Grand Crus uit de Chablis. De witte wijn herbergt een krachtig en diepe smaak maar tegelijkertijd ook de beschikking heeft over een slanke en frisse presentatie. Het is Vignoble Dampt toevertrouwd om de frisheid, kracht en finesse optimaal aan u te presenteren via deze uitzonderlijke Grand Cru. En dat tegen een vriendelijke prijs gezien zijn status en herkomst