TSCHUPPEN Spatburgunder ZIEREISEN | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Tschuppen Spatburgunder Ziereisen

Rode wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Landwein Baden 2019
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
001498_tschuppen_spatburgunder_ziereisen.png

Eigengereid is de wijnmaker van Weingut Ziereissen zonder twijfel. Immers een Pinot Noir die eigenlijk van een einzellage afkomstig is en dan toch als landwein op de markt komt is eigenaardig! Voor de etiket drinkers dus wellicht een teleurstelling, maar degene die de wijn durven te ontkurken zullen aangenaam verrast worden door de traditionele kwaliteit. Een Pinot Noir (Spätburgunder) waar de basis zo natuurzuiver mogelijk is gehouden, de druiven worden met de hand geplukt en voor de gisting worden de in de wijngaard aanwezige (druifeigen) gisten gebruikt. Rijping van 22 maanden op gebruikte barriques en bij bottelen NIET gefilterd of geklaard.

Een karakteristieke Pinot Noir met bosaardbeitjes, frambozen, kersen. Verder harmonieus en genuanceerd hout, ondersteund door prachtige zuren en een goede ruggengraat van edele tannine. Goede structuur, diepgang, lengte en dus een prettige en brede afdronk. Nu al groots, maar zonder twijfel zal de ontwikkeling ongekend zijn de komende 10 jaar. Doet niet onder voor menig Bourgogne…,…,…,

Door Gault Millau WeinGuide eerder uitgeroepen tot Entdeckung des Jahres

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9+
Wijn met een verhaal. Daar houd ik van. Zodoende vertel ik het graag nog een keer. Helemaal als de wijn in kwestie ook zelf een lekker verhaal vertelt aan de smaakpapillen.

Welaan, die zijn aan zijn lippen gekluisterd en smeken: ‘,Toe ober, vertel nog eens over Hanspeter Ziereisen, die koppige wijnboer die niet wilde filteren of klaren en zijn Spätburgunder van de Amtliche Prüfstelle daarom geen Qualitätswein mocht noemen, maar 'm moest declasseren tot Badischer Landwein en die vervolgens wel in 2007 door de Gault Millau WeinGuide werd uitgeroepen tot “,Entdeckung des Jahres”,.

En verras ons met deze 2018 dan eens met bosaardbeitjes, frambozen, kersen, kleine geroosterde nootjes en prachtige zuren.

https://storms.nl/nieuws/village-efringen-en-zijn-pinot-noir-%C3%A1-la-b...

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2031
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Landwein
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
LELLEI Pinot Noir GARAMVARI
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Balatonboglár 2018

Op de flanken van de Mesek heuvel voelt deze Bourgogne druif zich thuis. Het krioelt er van wormen in de humus laag terwijl de onderlagen dooraderd zijn van basalt, leem, kalksteen met tufsteen. Onmiskenbaar is dit te proeven in het frisse zuur afgewisseld met een fluweel zachte afdronk. Vleugels krijgen de granaatappel, kersen en bessen hierdoor. De rode en zwarte vruchten voeren hierbij de boventoon in een absolute Bourgondische smaak impressie.

JOHANNINGER PINOT NOIR PRESENTEBERG
32,95
24,95
48+ 24,20
144+ 22,27
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Nahe 2003

Op de hellingen van de Rijn-vallei staan wijngaarden die een ouderdom hebben van 40 jaar en meer.... Samen met de unieke bodemgestelheid van rode leisteen brengt dit een wijn voort van superbe kwaliteit. Het terroir van 'Presenteberg' staat in Duitsland bekend, en is officeel gewaardeerd, als een van de beste cru's van de Rheingau. Opgevoed op eiken barriques voor tenminste 1 jaar. Deze Presenteberg pinot noir van Johanninger is HET meesterwerk der wijnen en zal menig cru van de Bourgogne ver achter zich laten.

PINOT NOIR ZIEREISEN
15,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Rode wijn
Landwein Baden 2022

Pinot Noir is een veeleisende druif en komt eigenlijk alleen tot z'n recht als de wijnmaker zijn vak verstaat en hij de oogstopbrengsten beperkt houdt. Een echte Pinot Noir liefhebber en 'vakidioot' herken je dus voornamelijk aan zijn instapwijn. Als z'on wijn je al in extase weet te brengen dan weet je dat op iets bijzonders bent gestuit! Afkomstig van Jurakalk en Lössbodem en gerijpt voor 10 maanden op grote eiken vaten is dit mede de basis voor een bijzondere kennismaking met Ziereisen. De Bourgogne achtige kenmerken zijn opvallend, verfijnd en mooi gestructureerd.