TSCHUPPEN Spatburgunder ZIEREISEN | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Tschuppen Spatburgunder Ziereisen

Rode wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Landwein Baden 2019
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
16,95
13,75
48+ 13,34
144+ 12,27
001498_tschuppen_spatburgunder_ziereisen.png

Eigengereid is de wijnmaker van Weingut Ziereissen zonder twijfel. Immers een Pinot Noir die eigenlijk van een einzellage afkomstig is en dan toch als landwein op de markt komt is eigenaardig! Voor de etiket drinkers dus wellicht een teleurstelling, maar degene die de wijn durven te ontkurken zullen aangenaam verrast worden door de traditionele kwaliteit. Een Pinot Noir (Spätburgunder) waar de basis zo natuurzuiver mogelijk is gehouden, de druiven worden met de hand geplukt en voor de gisting worden de in de wijngaard aanwezige (druifeigen) gisten gebruikt. Rijping van 22 maanden op gebruikte barriques en bij bottelen NIET gefilterd of geklaard.

Een karakteristieke Pinot Noir met bosaardbeitjes, frambozen, kersen. Verder harmonieus en genuanceerd hout, ondersteund door prachtige zuren en een goede ruggengraat van edele tannine. Goede structuur, diepgang, lengte en dus een prettige en brede afdronk. Nu al groots, maar zonder twijfel zal de ontwikkeling ongekend zijn de komende 10 jaar. Doet niet onder voor menig Bourgogne…,…,…,

Door Gault Millau WeinGuide eerder uitgeroepen tot Entdeckung des Jahres

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9+
Wijn met een verhaal. Daar houd ik van. Zodoende vertel ik het graag nog een keer. Helemaal als de wijn in kwestie ook zelf een lekker verhaal vertelt aan de smaakpapillen.

Welaan, die zijn aan zijn lippen gekluisterd en smeken: ‘,Toe ober, vertel nog eens over Hanspeter Ziereisen, die koppige wijnboer die niet wilde filteren of klaren en zijn Spätburgunder van de Amtliche Prüfstelle daarom geen Qualitätswein mocht noemen, maar 'm moest declasseren tot Badischer Landwein en die vervolgens wel in 2007 door de Gault Millau WeinGuide werd uitgeroepen tot “,Entdeckung des Jahres”,.

En verras ons met deze 2018 dan eens met bosaardbeitjes, frambozen, kersen, kleine geroosterde nootjes en prachtige zuren.

https://storms.nl/nieuws/village-efringen-en-zijn-pinot-noir-%C3%A1-la-b...

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2031
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Landwein
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.