TILO Senerio de Cuzcurrita | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Tilo Senerio De Cuzcurrita

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
DOC rioja 2016
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
149,00
134,99
48+ 130,94
144+ 120,47
000567_tilo_senerio_de_cuzcurrita.png

Deze exceptionele wijn van Cuzcurrita wordt gemaakt van 100% Tempranillo druiven die handmadig geplukt worden. Ze zijn afkomstig van een zeer kleine en 70 jaar oude wijngaard op de berghelling van kasteel Cuzcurrita. Een single vinyard, een Grand Cru of 1er cru status zou normaliter op het etiket sieren als deze wijn elders werd geproduceerd... Dat het is iets uitzonderlijks is blijkt uit het gegeven dat deze wijn slechts 2 keer in geringe hoeveelheid gemaakt is na de jaargang 2000. Deze fenolische rijpheid werd alleen bereikt in 2013 en 2016. Men oogst deze bio-druiven handmatig in kistjes van 20 kilogram zodat de druiven de Bodega in optima forma bereiken&amp,

De vergisting van deze Tilo Senerio De Cuzcurrita vindt plaats in eikenhouten vaten, evenals de Malolactische gisting om vervolgens te rijpen voor 24 maanden in kleine Franse eikenhouten vaten en nog eens 6 maanden in eikenhouten vaten van 2000 liter. Intense aroma's van zwart fruit (bramen, zwarte bessen) met een kruidig karakter. De wijnen van Senerio De Cuzcurrita hebben een groot bewaarpotentieel en wie dat geduld heeft treft na vele jaren een klassieke wijn met zeer veel complexiteit en diepgang, kracht en klasse!!

Wine Enthusiast: 96 punten
Decanter: 96 punten
Tim Atkin: 97punten
Vinous: 94 punten

Jaar:
2016
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
( %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Senerio De Cuzcurrita

Het kasteel van Cuzcurrita werd in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd in opdracht van de heer Juan Martínez de Rojas.
Sinds de tweede helft van de 20e eeuw heeft dit gebouw een aantal verbouwingen ondergaan. De laatste hiervan was in 1999, toen het werd overgenomen door een particuliere familiegroep, waarbij een grondige renovatie van het pand werd uitgevoerd om de wijntraditie te herstellen.
De eerste vintage werd geproduceerd in het jaar 2000 in de oude wijnfaciliteiten van het kasteel. Het was in 2005 dat de nieuwe wijnmakerij werd ingehuldigd, in een gebouw naast het kasteel en de wijngaard, binnen de ommuurde ruimte.
Onze wijnen weerspiegelen de historische traditie van het kasteel en onze wijnmakerij heeft al haar inspanningen gericht op het combineren van traditie met de modernste technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht en minimale interventie.
De faciliteiten en het ontwerp van de bodega zijn ontworpen met het maximale respect voor het werk in de wijngaard altijd in gedachten, met minimale tussenkomst en aangepast aan de specifieke kenmerken van elke vintage.

Het oogsten gebeurt met de hand en een zorgvuldige selectie voordat ze de wijnmakerij binnenkomen.
Alle beweging van de most en wijn wordt uitgevoerd door de zwaartekracht zonder gebruik van pompen, vanaf de ontvangst tot de uiteindelijke rijping, om de druiven te respecteren en te verzorgen.
De wijnen rijpen minimaal 12 maanden in nieuwe en semi-nieuwe vaten van Frans eikenhout waarin ze ook de malolactische gisting ondergaan. De wijn wordt tijdens de wintermaanden op natuurlijke wijze gestabiliseerd in betonnen vaten voordat hij wordt gebotteld.
Alle wijnen krijgen minimaal 24 maanden rijping op fles voordat ze op de markt worden gebracht.

Geen informatie beschikbaar.