CORAZON DEL INDIO PASCAL MARTY | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

CORAZON DEL INDIO PASCAL MARTY

€16,50
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
Rode wijn
Soort:
Land:
(40,35,25 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
voldoende beschikbaar
Afsluiting:
Geperste/geconglomereerde Kurk
0
Nog geen stemmen
001343_corazon_del_indio_pascal_marty.png

Een unieke Premium Blend van Cabernet Sauvignon, Carmenère en Syrah, gemaakt van druiven die geteeld zijn in de beste terroirs in Colchagua en Cachapoal. Het mooie van deze premium blend is dat je veel diverse lagen in het boeket kunt vinden. Elke druivenvariëteit is vertegenwoordigd waardoor deze wijn een grote verscheidenheid kent. Van bramen, rode kersen en pruimen tot complexere zoete specerijen, drop, leerachtige en peperige tonen. De smaak is goed gestructureerd met de nodige sappigheid en rondheid. De afdronk is mede door de afgeronde tannine zacht en lang. Door de houtlagering op gebruikt als nieuw eiken wordt hij liefkozend ook de kleine opus one genoemd!

Een leuke bijkomstigheid is het verhaal achter de wijnnaam Corazón del Indio. Corazón del Indio betekent 'hart van de indiaan', wat verwijst naar de bergketen. De skyline van deze bergketen laat het profiel zien van een slapende indiaan. Het profiel van het gezicht, de nek en de romp is perfect zichtbaar. In de romp van de indiaan ligt een enorm hart in steen. Bij zonsondergang, wanneer de zon in de Stille Oceaan duikt, wordt de bergketen oranje verlicht terwijl het hart van de indiaan een felroze kleur krijgt.

De legende van dit gebergte zegt dat deze indiaan verliefd was op een Inca-prinses. Op de dag van hun huwelijk kreeg de prinses een dodelijk ongeval en stierf. De indiaan, vol verdriet, lag op de grond waar de Pacha Mama (de godin van de aarde en de natuur) hem in een berg bekeerde. Op deze berg werd de prinses begraven en op de plaats van haar graf ontstond een prachtige blauw/turquoise meer, dat lijkt op de kleur van haar ogen. Sindsdien gelooft de lokale bevolking dat de indiaan en de prinses de beschermers zijn van hun vruchtbare grond.

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...