sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

MATERGA RISERVA Provima Verdicchio di Matelica

€14,96
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
Witte wijn
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
voldoende beschikbaar
Afsluiting:
Natuurkurk
0
Nog geen stemmen
001226_materga_riserva_provima_verdicchio_di_matelica.png

Dat alle pijlen bij Lamelia gericht worden op zuiverheid van hun witte wijn blijkt uit het feit dat de DOCG tegenwoordig geen houtopvoeding meer ondergaat.... Dat ze toch iets exceptioneels en van grote klasse weten te creëren blijkt uit de gouden onderscheidingen (o.a. Gilbert &amp, Gaillard, Le marche Nel Bicchiere en Rosso the Winehunter). Dit resultaat kan alleen bereikt worden als de oudste stokken van de beste percelen met de kleinste opbrengst worden geselecteerd. De volgende proefondervindelijke bevindingen zijn daarbij een 1e indruk van een steeds weer verrassende en afwisselende ervaring van deze bijzondere wijn. De kleur is strogeel me een rijpe en krachtige geur van gedroogd (wit) fruit, hazelnoten witte bloemen, anijs en kruiden. De smaak is vol en rijk zonder dat het de elegantie en frisheid overheerst. Intens is de romige en volle afdronk met elementen van appel, amandel en kruiden. Bijzonder hoe de zachte tonen afwisselen met de frisheid.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
DOMAINE PROVENQUIERE TEMERAIRE
€11,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2017

Als we Temeraire vertalen uit het Frans dan komt o.a. de volgende vertaling naar voren: waaghals, stout, brutaal en heldhaftig. Heldhaftig en gewaagd is het proces zonder meer. Zeker als je het proeft in deze exclusieve biologische top selectie. Alleen de oudste stokken van Sémillon (20%), Viognier (20%), Vermentino (20%), Chardonnay (20%) Sauvignon (20%) komen in aanmerking voor deze Storms cuvée. Handmatig geoogst en apart gevinificeerd, waarna ze geassembleerd worden tot een harmonisch geheel om vervolgens 16 maanden op Franse eiken vaten te rijpen.

WHITE STALLION angelus estate
€14,99
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
Witte wijn
thracian Valley 2017

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.

SAN VITO Lamelia Verdicchio
€8,95
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
DOP Verdicchio di Matelica (Marken/Marche) 2018

San Vito komt voort uit de beste wijngaarden in de zone Serra Alta waarbij de zonexposure optimaal is. De oudere wijnstokken geven een complexere stijl waarbij de aanzet beduidend aromatischer is. De ragfijne smaak herbergt noten, rijpe vruchten (o.a. galiameloen) en de typische amandel touch. Intens rijk en perfect gestructureerd is de finale met licht gedroogde bloem- en kruidnuances. Door zijnfijnbesnaard karakter een schitterende terraswijn en een charmeur bij lichte vissoorten, schaal- en schelpdieren.