Introductiepakket Pascal Marty | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Introductiepakket Pascal Marty

pakket_vina_marty.jpg

Probeer deze geweldige selctie van Pascal Marty wijnen ut Chili.

12 verschillende soorten, 3 witte en 9 rode flessen wijn

 

182,42
147,74

Producten in proefpakket

MARIPOSA CHARDONNAY GRAND RESERVA PASCAL MARTY
13,99
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Leyda Valley 2022

Afkomstig van wijngaarden in de Leyda-zone, die vlakbij de kust van de San Antonio Valley ligt. De invloed van de zee is er dus sterk en is duidelijk te proeven door de frisse en sappige kant van deze gestructureerde en rijpe Chardonnay. De typerende tropische tonen worden hierbij omlijst door smaken van citrus, kruiden en eiken. De afdronk is romig en rijk, een wijn waar je vrolijk van wordt!

Guia Descorchados by Pato Tapia (best South American Wine Critic) : 92 points

GRAND SEIGNEUR MERLOT-CABERNET SAUVIGNON
6,75
5,49
48+ 5,33
144+ 4,90
Rode wijn
central valley 2019

Pascal Marty is de nieuwe man achter de successtory van Grand Seigneur. Hij volgt de Fransman Stephane Maique (voormalig oenoloog van St. Estephe, Chât Calon Ségur (grand cru) , Chât Meyney (cru bourgeois) en Château de Pez (cru bourgeois) op. Pascal Marty's erelijst is wellicht nog indrukwekkender. Gedurende liefst 14 jaar was hij de man achter het succes van de globalisering van het wereldberoemde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild S.A.

LOVE White Blend PASCAL MARTY
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Casablanca 2021

Ook deze witte variant van LOVE is een ware hartendief. Een interessante blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc, zij vullen elkaar perfect aan, net als bij een ideaal stel. Hierdoor heb je een mooie balans tussen de smaak, kleur en geur. Passiefruit, meloen, perzik, maar ook citrusfruit dartelen als jonge verliefden in het glas. De rijke en volle afdronk laat niettemin een volwassen indruk achter. Een energieke witte wijn die vol leven zit omdat er ziel en zaligheid in gestoken is!!

CHAKA VINA MARTY Carmenere
7,50
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
Rode wijn
central valley 2019

Deze typisch Chileense Carmenère kent een ideale mix van kruidigheid en mooi (donker) rood fruit, is heerlijk vol van smaak en heeft een romige maar tegelijk licht peperige afdronk. Een prima basis om deze druif, het boegbeeld van Chili, te leren kennen. Door het ontbreken van houtopvoeding zijn de karakteristieken van deze druif prima te herkennen en is de wijn maagdelijk zuiver! De kleine broer van de Pacha en Mariposa- lijn, maar de meesterhand van de ex-wijnmaker van Baron Philippe de Rothschild is nog goed te herkennen!

PACHA Merlot PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Moeder natuur (PACHA betekent moeder aarde) schept een gezonde en perfecte basis voor pure biologische wijnen die afkomstige zijn van de beste wijngaarden. Van de kustgebieden in het westen van Colchagua tot aan de voet van de Andes nabij Puente Alto worden de Merlotdruiven geoogst en getransformeerd tot een rijk en gevarieerd geurenspel met bijna perfectie in intensiteit, kleur en smaak. De afzonderlijke facetten van Merlot zijn daarbij goed herkenbaar. De souplesse is zo verfijnd dat het smaakpalet fruitig en zeer harmonieus is.

PACHA Carmenere PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Je ervaart de passie en liefde voor deze typische Chileense druivensoort al bij de kennismaking. Carménère op en top! Tonen van donkere bosvruchten, framboos en kersen vormen de basis. De diepgang komt van smaken als koffie, zwarte peper, vanille, chocolade en een perfecte houtdosering (acht maanden Frans eiken). De naam Pacha is te herleiden tot moeder aarde. Niet voor niets heeft deze biologische wijn een edele en natuurzuivere afkomst. Afkomstig van de hand van de ex -wijnmaker van Baron Philippe de Rothschild, ook maker van o.a Opus One.

PACHA Cabernet Sauvignon PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Deze fraai uitgemonsterde Pacha wijn van Vina Marty heeft een donkerrode kleur met een paars randje. Duidelijk herkenbaar Cabernet Sauvignon- karakter met een intense geur, veel donker en rood fruit zoals zwarte bessen, bramen en rijpe kersen. In z’,n smaak domineert het zwarte fruit (cassis) mooi, waarbij een fijn gedoseerde houtopvoeding (8 maanden) en tannines opvallen. Volfruitig, sappig met de juiste balans en complexiteit.. Een natuurzuivere wijn die tot rijkere bloei komt door te karafferen

MARIPOSA ALEGRE CARMENERE Grand Reserva Pascal Marty
13,99
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Colchagua 2019

Ik opende de fles, proefde, was verkocht. Dit was een Carménère waarnaar ik had verlangd…, Er komen zoveel herinneringen naar boven bij het proeven van deze verrukkelijke wijn. Ik voel me direct gelukkig en word nog vrolijker door de ontwikkeling die zich voordoet bij het tweede glas. Wat een topdruif uit Chili en dan ook nog een absolute schoonheid! Een ideale mix van bramen, kersen, chocolade, tabak, koffie en kruidigheid en een intense en volle smaak. De romige en fluweelzachte afdronk verraadt een subtiele houtopvoeding op het beste Franse eiken gedurende acht maanden.

MARIPOSA ALEGRE CABERNET SAUVIGNON Grand Reserva Pascal Marty
13,99
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Colchagua 2020

Deze lijn van Pascal Marty staat symbool voor liefde en vrolijkheid. Het ultieme bewijs hiervoor is deze vrolijke wijn, de perfectie is direct herkenbaar. Een glaszuivere Cabernet Sauvignon met veel zwarte bessen-, cassisfruit en een uitgebalanceerde houtopvoeding (vanille en sigarenkistjes). De schoonheid van deze wijn blijft je permanent bij- en hij belooft de komende jaren zich nog positief te ontwikkelen ook!

Guia Descorchardos is made by Pato Tapia, the best South American Wine Critic: 92 points

GOUTTE D'ARGENT Sauvignon Blanc PASCAL MARTY
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Witte wijn
Leyda Valley 2022

Hét meesterwerk van Pascal Marty als het gaat om zijn witte wijnen. Dat we met een van de meeste bijzondere wijnen ter wereld te maken hebben is te danken aan het gebruik van het Japanse sakegist nr. 7. De ex- oenoloog van Baron Philippe de Rothschild is namelijk de enige niet -Japanner op de wereld die deze gistcultuur kan gebruiken. Dit vereiste pionierswerk met hoge eisen aan vakmanschap, inzicht en vooruitstrevendheid. Het resultaat is verbluffende topkwaliteit!!! Pure Sauvignon Blanc- elementen als citrus en geurende bloemen tonen zich in bouquet en smaak.

SER SINGLE VINEYARD SYRAH Vina Marty
39,95
32,75
48+ 31,77
144+ 29,23
Rode wijn
Pirque 2018

Ser is een nieuwe reeks wijnen binnen de portfolio van Vina Marty. Hierbij komen alle druiven van een enkele wijngaard. In het geval van deze wijn, dat een 100% Syrah is, komen de wijnen uit de Maipo Alto Valley D.O.De druiven worden handmatig geplukt en worden traditioneel verwerkt in RVS voor een periode van gemiddeld 30 dagen. Daarna vindt er een houtrijping plaats van 18 maanden in nieuwe vaten van Frans eiken.

KALAK LEGENDARY Vina marty
27,50
23,95
48+ 23,23
144+ 21,37
Rode wijn
Colchagua 2019

Kalak is een van de nieuwste creaties van wijnhuis Viña Marty en wordt gemaakt van druiven uit valleien van Maipo Alto en en het zuidelijkere gelegen Maule. De combinatie van Carmenere, Cabernet Sauvignon en Syrah met een mespuntje Cabernet Franc maakt dit plaatje qua wijn helemaal compleet. De rijpingstijd ligt tussen de 12 en 16 maanden en geschiedt op zowel nieuwe als gebruikte vaten. Als de wijn daarna naar de fles overgebracht wordt, worden de dieprode kersen tinten zichtbaar. Zelfs een robijn rode gloed komt dan naar voren.