Bestellijst laden
Gres St Paul Antonin
Acht maanden rijping op barriques van Frans eiken: mooi, diep donker van kleur, met geuren van hout en vanille. Ook in de druivige, sappige smaak zijn houttonen terug te vinden. Dankzij zijn stevige tannines is deze wijn van superieure kwaliteit zeer goed houdbaar. De afdronk is lang, zoals het een grand cru betaamt. Gerenommeerde Franse sterrenrestaurants kochten vroeger steevast de gehele oogst op. Echter, 2003 kwam geheel in handen van Alex Storms. Een prachtige wijn - ik kan hem U aanbevelen.
GRES ST PAUL ANTONIN ac Languedoc
Sappige rijpe tonen van zwart fruit, tonen van geroosterde noten en specerijen. Pittig, rijke en brede smaak intensiteit. Complex met hints van zwarte bes, BlackBerry en zoethout door de acht maanden rijping op barriques van Frans eiken. Serveren bij krachtige gerechten. Vooral rood vlees (rund, lamsvlees), lamsfilet met een kruidenkorst. Diverse wild gerechten. Winterse stoofschotels
WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born
LAMSRACK MET GROENE KRUIDENKORST voor 4 personen
4 sneden witbrood
½ bosje salie
½ bosje bladpeterselie
6 takjes tijm
120 g zachte boter
1 lamsrack met 8 koteletten (ca 1,2 kg)
1 tl grove mosterd
zout en peper uit de molen
Extra: bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak eerst het mengsel voor de kruidenkorst. Snij de korsten eraf en hak het brood fijn. Was en droog de verse kruiden, pluk de blaadjes eraf. Hak de blaadjes samen met het brood tot fijn kruim. Prak in een kom het kruim door de boter en voeg een beetje zout en peper toe. Er ontstaat een nogal dik en compact soort deeg. Leg het tussen twee stukken bakpapier. Rol het kruidendeeg uit tot een rechthoek zo groot als de bovenkant van het lamsrack.
Braad het vlees in een braadslede 10 min aan in de oven. Haal het eruit en wrijf het vlees rondom in met mosterd. Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en leg de kruidenkorst op het vlees. Druk het licht aan zodat het goed hecht en trek dan het tweede vel bakpapier eraf. Zet de braadslede ongeveer 15 min terug in de oven.. Laat het vlees dan met de oven uit en de deur op een kier nog 10-15 min rusten voor dat men de lamsrack gaat portioneren. (kerntemperatuur rare 50 / medium rare 55)