CHATEAU ROUGIER | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Chateau Rougier

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
(60,25,15 %)
Smaakprofiel:
9,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
(tijdelijk) uitverkocht
no-picture-product.png

Tegenover de Médoc, aan de overkant van de Gironde ligt de wijngaard van Chateau Rougier. Deze wordt gerekend tot een van de ontdekkingen uit het oogstjaar 2015. Een echte klassieker met een dieprode kleur. Het parfum is goed voorzien van het rijpe fruit van de Merlot (60 % !) De zetting van de smaak is daardoor zacht en de wijn proeft zelfs romig met tevens een beetje vanille. De structuur van de smaak is goed en wordt gevormd door de Cabernet Sauvignon (25%), waarna rondingen en een zekere gulheid van de Merlot en Cabernet Franc het geheel afmaken. Een fraaie, stijlvolle wijn voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Goud: Guide Gilbert et Gaillard
Wine Spectator 86/100
Silver Los Angeles International Wine award
ZILVEREN MEDAILLE WIJN GEKKEN

Meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/de-stille-macht-van-de-petits-chateaux

Jaar:
2015
Soort:
Land:
Wijngebied:
Streek:
(60,25,15 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
8,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP bordeaux superieur 2016

Een uiterst elegante verschijning met een mooie klassieke Bordeauxneus van rijp rood fruit, tabak en koffie. De houtcomplexiteit ondersteund de merlot perfect en zorgt voor een wijn met veel fraîcheur en versmolten tannine. Op de hoger gelegen heuvels met een uitstekende zuidwest ligging (waar klei en kalk domineren) is er een rode bordeaux gecreëerd die niet veel onderdoet van zijn grotere en bekendere broeders /appellations. Verder is dit een schitterende maaltijdbegeleider die na de maaltijd ook op een plezierige manier kan worden doorgedronken! DOEN

Wijnkoperij Alex Storms
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Malepère (Languedoc) 2017

In de Languedoc-regio pronken vaak plaatjes van de populaire Bordelaise druivensoorten op het etiket van nietszeggende slobberwijnen (vin de pays d'Oc). Ten onrechte. Er bestaat maar één gemeente die beschikt over een eigen Appellation Controlée waarbij deze druivensoorten wel worden toegestaan. Dit gebied draagt de naam Malepère en hier worden wijnen gecreëerd waarbij Merlot veelal de boventoon voert.

CHATEAU LA PIGOTTE TERRE FEU
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
AOP Médoc (Bordeaux) 2015

Dat we te maken hebben met een groot oogstjaar wordt direct onthult door de fruitdominantie van deze wijn. Donkere fruittonen als bramen, kersen en cassis springen het glas uit. De smaak is daarbij typisch en klassiek, maar het valt op dat de wijn zich uiterst elegant presenteert voor een Medoc wijn. Niet alleen het top wijnjaar 2015 draagt daar aan bij, maar ook het opvallend grote aandeel merlot! Opmerkelijk is tevens hoe de houttonen het fruit ondersteunen.