CHATEAU LE BRETON | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Chateau Le Breton

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
8,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
no-picture-product.png

Een uiterst elegante verschijning met een mooie klassieke Bordeauxneus van rijp rood fruit, tabak en koffie. De houtcomplexiteit ondersteund de merlot perfect en zorgt voor een wijn met veel fraîcheur en versmolten tannine. Op de hoger gelegen heuvels met een uitstekende zuidwest ligging (waar klei en kalk domineren) is er een rode bordeaux gecreëerd die niet veel onderdoet van zijn grotere en bekendere broeders /appellations. Verder is dit een schitterende maaltijdbegeleider die na de maaltijd ook op een plezierige manier kan worden doorgedronken! DOEN

Awards :
Gold Medal Gilbert &amp, Gaillard
Sakura Japan Women's Wine Awards

Meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/de-stille-macht-van-de-petits-chateaux

Jaar:
2016
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
9,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Bordeaux rouge 2015

Tegenover de Médoc, aan de overkant van de Gironde ligt de wijngaard van Chateau Rougier. Deze wordt gerekend tot een van de ontdekkingen uit het oogstjaar 2015. Een echte klassieker met een dieprode kleur. Het parfum is goed voorzien van het rijpe fruit van de Merlot (60 % !) De zetting van de smaak is daardoor zacht en de wijn proeft zelfs romig met tevens een beetje vanille. De structuur van de smaak is goed en wordt gevormd door de Cabernet Sauvignon (25%), waarna rondingen en een zekere gulheid van de Merlot en Cabernet Franc het geheel afmaken.

CHATEAU CLAMENS PRESTIGE Negrette
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Fronton 2016

In het Zuidwesten van Frankrijk ligt een nauwelijks bekend gebied genaamd Fronton (vroeger bekend onder de naam Côtes du Frontonnais). De onbekendheid zorgt voor een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding, maar doorslaggevend is de aanplant van de authentieke en lokale druivensoort genaamd Negrette. Met een maximale opbrengst van 50hl/hec. en wijnstokken van minimaal 25 jaar oud is deze wijn een invitatie aan de klassieke wijndrinker die van uitdagingen houdt! Souplesse, rood en zwart fruit zijn daarbij de kernwaarden.

Wijnkoperij Alex Storms
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Malepère (Languedoc) 2017

In de Languedoc-regio pronken vaak plaatjes van de populaire Bordelaise druivensoorten op het etiket van nietszeggende slobberwijnen (vin de pays d'Oc). Ten onrechte. Er bestaat maar één gemeente die beschikt over een eigen Appellation Controlée waarbij deze druivensoorten wel worden toegestaan. Dit gebied draagt de naam Malepère en hier worden wijnen gecreëerd waarbij Merlot veelal de boventoon voert.