ROSA Le Pas de Dame Domaine de Brens | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Rosa Le Pas De Dame Domaine De Brens

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(70,30 %)
Smaakprofiel:
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
no-picture-product.png

In de Languedoc-regio pronken vaak plaatjes van de populaire Bordelaise druivensoorten op het etiket van nietszeggende slobberwijnen (vin de pays d'Oc). Ten onrechte. Er bestaat maar één gemeente die beschikt over een eigen Appellation Controlée waarbij deze druivensoorten wel worden toegestaan. Dit gebied draagt de naam Malepère en hier worden wijnen gecreëerd waarbij Merlot veelal de boventoon voert.

De koelere invloed van de Atlantische oceaan is direct merkbaar en ook de bodem van zand, kalk en zandsteen drukken een stempel op het eindresultaat van onze ontdekking. Dus niet alcoholisch of vuur in het glas zoal menig zuidelijke Franse wijn, maar een rode wijn met een opmerkelijk verfijning en elegantie. Rosa van Le Pas de Dame kenmerkt zich door de finesse en frivole fruittonen van rood en donderzwart fruit.

Onno Kleyn (volkskrantmagazine): 9 Publicatie zie https://www.storms.nl/nieuws/rosa-publicatie-onno-kleyn

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+
Merlot met een deel cabernet franc. Geeft die groene 'bite' die je niet zo snel tegenkomt in Languedoc. Van de appellatie 'malepère, die ook eigenlijk meer gemeen heeft met wijnen uit le Sud-Ouest. Natter, koeler dan de meeste Oc'ers. Hoewel de Rosa 2017 toch een stevige 13,5 procent heeft, is het karakter dat van kruiden, bessen, lichtheid en viooltjes. Rozen wellicht! Prettig glas

Meer achtergrondinformatie via, https://www.storms.nl/nieuws/de-overtreffende-trap-klassieke-franse-wijnen

Jaar:
2017
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(70,30 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2027
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
NATURA 2000
Afsluiting:
Natuurkurk
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

2 producten
CHATEAU CLAMENS PRESTIGE Negrette
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Fronton 2016

In het Zuidwesten van Frankrijk ligt een nauwelijks bekend gebied genaamd Fronton (vroeger bekend onder de naam Côtes du Frontonnais). De onbekendheid zorgt voor een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding, maar doorslaggevend is de aanplant van de authentieke en lokale druivensoort genaamd Negrette. Met een maximale opbrengst van 50hl/hec. en wijnstokken van minimaal 25 jaar oud is deze wijn een invitatie aan de klassieke wijndrinker die van uitdagingen houdt! Souplesse, rood en zwart fruit zijn daarbij de kernwaarden.

Wijnkoperij Alex Storms
8,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP bordeaux superieur 2016

Een uiterst elegante verschijning met een mooie klassieke Bordeauxneus van rijp rood fruit, tabak en koffie. De houtcomplexiteit ondersteund de merlot perfect en zorgt voor een wijn met veel fraîcheur en versmolten tannine. Op de hoger gelegen heuvels met een uitstekende zuidwest ligging (waar klei en kalk domineren) is er een rode bordeaux gecreëerd die niet veel onderdoet van zijn grotere en bekendere broeders /appellations. Verder is dit een schitterende maaltijdbegeleider die na de maaltijd ook op een plezierige manier kan worden doorgedronken! DOEN