CHAMPAGNE ROSE de Saignee BRUT Sourdet Diot | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Champagne Rose De Saignee Brut Sourdet Diot

Mousserend
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
44,95
39,75
48+ 38,56
144+ 35,47
000303_champagne_rose_de_saignee_brut_sourdet_diot.png

Er zijn maar weinig Champagnehuizen die hun rosé Champagne bereiden met behulp van de saignée methode. Het resultaat mag dan ook verrassend en verbluffende genoemd worden. Een waanzinnige rosé Champagne met een opvallende intense donkere kleur (vermiljoen tint). De aroma's zijn prachtig en komen natuurlijk over. Je ontdekt gemakkelijk (pioen)roos, granaatappel, rijpe cassis en rode kers. Zoveel fruit en levendigheid in de smaak is karakteristiek te noemen voor deze Champagne van Sourdet Diot. In de afdronk komen ook nog hinten van kruiden subtiel naar voren, maar de lengte en de fijne en langdurig traag losmakende koolzuurbelletjes zijn het opvallendste . En zoals Patrick Sourdet het poëtisch beschrijft, 'Deze wijn is roze geboren, en je proeft vers geoogste druiven' !

Saignée Champagne verwijst naar een speciale methode die wordt gebruikt om o.a. rosé Champagne te produceren. Het woord 'saignée' is afgeleid van het Franse werkwoord 'saigner', wat 'bloeden' betekent. Bij de traditionele methode voor de productie van rosé Champagne wordt rood en wit met elkaar gemengd (wat in principe ook uitzonderlijk is aangezien dit in de overige wijnlanden en wijngebieden in Europa verboden is) . Bij de saignée methode worden de rode druiven (in dit geval 100% pinot meunier) eerst geperst om vervolgens het sap &quot,af te tappen (te laten bloeden) &quot, na een korte periode van contact met de most (de schillen, pitten en pulp). Dit afgetapte sap wordt vervolgens gevinificeerd tot rosé Champagne.

De Saignée-methode resulteert in een rosé champagne met een intensere kleur en vaak een fruitiger karakter dan Champagne die wordt geproduceerd met behulp van de assemblagemethode. De Saignée-methode wordt minder vaak gebruikt dan de assemblagemethode, maar levert hierdoor unieke en verleidelijke rosé Champagnes op.

Bestaat uit 100% Pinot Meunier
Dosage: 6 gram per liter

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Sourdet-Diot

Een familiepassie...
"Het was in de jaren zestig dat de eerste wijnstokken werden geplant door mijn grootvader, Raymond Sourdet.
Patrick en Nadine, mijn ouders, wisten hoe ze de familiepassie moesten voortzetten en aan mij konden doorgeven.
Vandaag ben ik trots op dit erfgoed en hoop ik op een dag de fakkel door te kunnen geven aan mijn kinderen"
Ludivine Sourdet

Een verhaal in 3 generaties.
Het is in het hart van de Marne-vallei, tussen Épernay en Château-Thierry, in het dorp La Chapelle-Monthodon, dat Sourdet-Diot Champagne werd geboren.
De wijngaard heeft 8,60 ha aan wijngaarden en profiteert van een ligging op het zuidoosten, ideaal voor de ontwikkeling van de druiven.

Het was in 1962 dat Raymond Sourdet en zijn vrouw begonnen met het planten van wijnstokken op de Chézy-terroirs, in La Chapelle-Monthodon. Hun hoofdactiviteit is het veredelen, ze produceren alleen de druiven en verkopen ze vervolgens aan champagnehandelaren.
In 1975 besloten hun zoon Patrick en zijn vrouw Nadine om hun eigen champagne te maken. In Chézy zijn een traditionele pers en kelders geïnstalleerd. Patrick Sourdet en Nadine Diot combineren hun twee namen en zo is Champagne Sourdet-Diot geboren.
In 2011 verscheen nieuwe apparatuur om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren: de kelder is uitgerust met een automatische pers en thermogereguleerde roestvrijstalen vaten. Daarnaast zijn er een groot eikenhouten vat en kleinere vaten van 200 liter geïnstalleerd.
De inzet van het huis voor steeds milieuvriendelijkere praktijken wordt in 2020 erkend en bevestigd door het verkrijgen van het High Environmental Value (H.V.E)-label.

Geen informatie beschikbaar.