Bestellijst laden
Champagne Cuvee De Reserve Brut Magnum Sourdet Diot
Feit is dat wijn in een grote fles langer de tijd krijgt om te rijpen. Je wijn krijgt de mogelijkheid meer complexiteit en smaaknuances te ontwikkelen, lekker! Een lichtgele kleur met aroma's van witte bloemen, jasmijn, mimosa en tonen van peer. Een rijke, aromatische Champagne met een lange afdronk. Fris, subtiel, elegant, romig??Je kunt hem bijna boterachtig noemen, met citrusvruchten en roze grapefruits. De romigheid explodeert, waardoor hij bijna zalvend is. We vinden noten van gedroogd fruit (hazelnoot) maar ook gedroogde abrikoos, vanille tonen, blonde tabak en biscuitdeeg.
Gemaakt van: 80% Pinot Meunier, 15% Chardonnay, 5% Pinot Noir
Dosage: 10 gram per liter
1* Guide Hachette
Een familiepassie...
"Het was in de jaren zestig dat de eerste wijnstokken werden geplant door mijn grootvader, Raymond Sourdet.
Patrick en Nadine, mijn ouders, wisten hoe ze de familiepassie moesten voortzetten en aan mij konden doorgeven.
Vandaag ben ik trots op dit erfgoed en hoop ik op een dag de fakkel door te kunnen geven aan mijn kinderen"
Ludivine Sourdet
Een verhaal in 3 generaties.
Het is in het hart van de Marne-vallei, tussen Épernay en Château-Thierry, in het dorp La Chapelle-Monthodon, dat Sourdet-Diot Champagne werd geboren.
De wijngaard heeft 8,60 ha aan wijngaarden en profiteert van een ligging op het zuidoosten, ideaal voor de ontwikkeling van de druiven.
Het was in 1962 dat Raymond Sourdet en zijn vrouw begonnen met het planten van wijnstokken op de Chézy-terroirs, in La Chapelle-Monthodon. Hun hoofdactiviteit is het veredelen, ze produceren alleen de druiven en verkopen ze vervolgens aan champagnehandelaren.
In 1975 besloten hun zoon Patrick en zijn vrouw Nadine om hun eigen champagne te maken. In Chézy zijn een traditionele pers en kelders geïnstalleerd. Patrick Sourdet en Nadine Diot combineren hun twee namen en zo is Champagne Sourdet-Diot geboren.
In 2011 verscheen nieuwe apparatuur om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren: de kelder is uitgerust met een automatische pers en thermogereguleerde roestvrijstalen vaten. Daarnaast zijn er een groot eikenhouten vat en kleinere vaten van 200 liter geïnstalleerd.
De inzet van het huis voor steeds milieuvriendelijkere praktijken wordt in 2020 erkend en bevestigd door het verkrijgen van het High Environmental Value (H.V.E)-label.