Bestellijst laden
Witte wijn
Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.
Een vreemde eend in de bijt is het zeker, maar dat maakt deze witte Moldavische wijn nu juist zo interessant! Van origine kennen de druivensoorten Aligote en Muscat hun oorsprong in Frankrijk, maar er is daadwerkelijk niets te herkennen van een Bourgogne of een Alsace…,. Opmerkelijk en buitengewoon wordt de ervaring dus zeker, maar wat kunt u dan verwachten? Een mooie aromatische witte wijn met een verfijnde en frisse lange afdronk. Tonen van oranjebloesem, mandarijn, kamperfoelie, rijpe meloen, lychee en steenfruit bespelen het smakenpallet.
Bloemige dessertwijn gemaakt van 87% Semillon, 10% Sauvignon Blanc en 3% Muscadelle.
Gemaakt in Sainte-Croix-Du-Mont, nabij het beroemde gebied Sauternes. Deze wijn is minder stroperig en intens dan een Sauternes, maar de smaak is er niet minder om, met tonen van honing, rozijn en mandarijn. Kan prima genuttigd worden bij desserts, maar door zijn lichtere karakter kan hij als aperitief gedronken worden ook (voor zij die het graag iets zoeter wensen).........
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.