Bestellijst laden
Witte wijn
Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.
In Nierstein ligt een einzellage genaamd Paterberg. De rode kleur van de aarde op deze imposante hellingen zijn kenmerkend voor Rheinhessen . Deze Roter Hang wordt gevormd door een dunne rode leemlaag (rijk aan ijzeroxide) en kleine stukjes gesteente van verweerde leisteen. Hier doet de Grauburgunder oftewel de Pinot Gris het uitstekend. Een en ander resulteert in een weelderige geur en smaak van kweepeer, abrikozen, sinaasappel, hazelnoot en licht rokerige elementen ondersteund door verfijnde (witlof)bittertjes.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.
Milder en heeft iets meer zoet als de Sercial. Het onbreekt deze wijn aan niets. Een ragfijn zuur is het gevolg van opmerkelijke leeftijd (1934 !!), de goudgetinte kleur gaat samen met een bouquet van caramel. Voor de spreekwoordelijke schildpaddesoep is hij helaas te goed. Gebruik hem puur als aperitief ..... Met iets van honing en van rook in de nasmaak, is hij ook geschikt om na de maaltijd gedronken te worden.