Bestellijst laden
Witte wijn
![Witte wijn Witte wijn](/sites/default/files/images-taxonomy/7501.png)
Mooie klassieke witte wijn uit Piemonte die hartig en verfijnd is met veel fruit (citrus, witte perzik en frisse groene pruim) en een uitnodigend bloemig element, Vroeger stond de Arneis bekend als lastpak, maar tegenwoordig wordt deze druif ook wel de witte Nebbiolo of Barolo genoemd. Het belang en het nobele karakter wordt hier duidelijk mee aangegeven. Een wijn die op zichzelf al boeiend is, maar ook perfect met rauwe vis, verse kazen en typische Piemontese hapjes zoals vitello tonnato samengaat! Of voor bij het Limburgse goud (witte asperges) i.p.v. de welbekende Pinot Blanc
![Witte wijn Witte wijn](/sites/default/files/images-taxonomy/7501.png)
Legenda is een andere fascinerende inheemse witte druivensoort uit Moldavië. Deze druif, die diep wortelt in de Moldavische bodem en historie, heeft een uniek karakter en wordt ook wel de Moldavische Traminer genoemd. Enerzijds begrijpelijk vanwege de tonen van rozen, maar anderzijds staat hij er ver van af gezien de groenige schijn in de heldere kleur en de levendige zuurgraad met een verfrissende mineraliteit in aroma en smaak. Grapefruit, kruisbes en grassige tonen schitteren in deze fijne aperitiefwijn die een subtiele maar toch complexe afdronk kent.
![Witte wijn Witte wijn](/sites/default/files/images-taxonomy/7501.png)
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
![Witte wijn Witte wijn](/sites/default/files/images-taxonomy/7501.png)
Voor deze Pikolit werden slechts 2000 kg zoete Pikolit-druiven zorgvuldig verzameld in kleine kisten gevuld met stro. Vervolgens drogen deze druiven gedurende drie maanden in. Hierdoor verliezen ze meer dan 70% van hun volume. De druiven verschrompelen en zien eruit als rozijnen, maar hun aroma's en suiker zijn zeer geconcentreerd. Het kostbare Pikolit-sap, dat met bijzondere zorg wordt geperst, vergt alle deskundigheid van de wijnmaker. Na maanden van langzame vergisting rust de Pikolit vervolgens voor meerdere jaren op eiken vaten.