LANGHE ARNEIS Bosio | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Langhe Arneis Bosio

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
000358_langhe_arneis_bosio.png

Mooie klassieke witte wijn uit Piemonte die hartig en verfijnd is met veel fruit (citrus, witte perzik en frisse groene pruim) en een uitnodigend bloemig element, Vroeger stond de Arneis bekend als lastpak, maar tegenwoordig wordt deze druif ook wel de witte Nebbiolo of Barolo genoemd. Het belang en het nobele karakter wordt hier duidelijk mee aangegeven. Een wijn die op zichzelf al boeiend is, maar ook perfect met rauwe vis, verse kazen en typische Piemontese hapjes zoals vitello tonnato samengaat! Of voor bij het Limburgse goud (witte asperges) i.p.v. de welbekende Pinot Blanc

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Bosio Vini, S Stefano Belbo

In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis  Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.

Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.

Voor meer informatie: www.bosiovini.it 
 

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Vipavka Dolina 2022

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.

EVANDRIA ALARIJE Bodega Coloma
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
IGP Extremadura 2021

Gelukkig bestaan er nog familiebedrijven die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken. Immers, zonder de inzet van Amelia Coloma had de Alarije-druif het hoogstwaarschijnlijk niet gered. Meer dan tien jaar gingen voorbij voordat ze (d.m.v. DNA-analyse) zekerheid had dat ze de authentieke Alarije-druif had opgespoord. Vervolgens duurde het nog enkele jaren voordat de wijnstokken kwaliteitsdruiven produceerden, maar in 2019 was het memorabele moment daar. De eerste oogst resulteerde in slechts 5000 flessen. En ook dit oogstjaar blijft steken op slechts 5000 flessen.

BUEDEN Aly Duhr
17,50
15,95
48+ 15,47
144+ 14,23
Witte wijn
AOP 2021

De naam van de wijn is terug te herleiden naar hun grootmoeder. Er is namelijk een traditie in Luxemburg waarbij de woningen een aparte naam toebedeeld krijgen dan een familienaam. Met deze achtergrond en als een soort eerbetoon aan hun lange wijngeschiedenis heeft deze bijzondere wijn dus de naam Bueden gekregen. Dat de wijn ook als opmerkelijk omschreven kan worden, heeft vooral te maken met de dominantie van Elbling (ondersteund door de Pinot Blanc en Auxerrois).