Bestellijst laden
Witte wijn
Gelukkig is Estanho er in geslaagd door te dringen tot het elite gezelschap van kleine port exporteurs. Hij was een gewaardeerd leverancier aan grote, bekende huizen. Zijn wijngaarden zijn gelegen in het beste deel van het port (Douro) gebied:de Cima Corgo. De kwalificatie in de status A en B is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren.Je zou ze de grands crus van de port kunnen noemen ! Quinta da Malvedos, da Roeda, da Boafim, do Infantado en 'last but not least' Quinta do Estanho.
Wanneer Wherheim van elke tros alleen de rijpste druiven plukt, dus eigenlijk de druiven één voor één bekijkt en selecteerd, heeft de wijn recht op de benaming beerenauslese. Deze edel zoete wijn voelt zich opperbest bij zoete nagerechten.
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.