Bestellijst laden
Barbera D'alba Egidio Barriques
Het gebied Alba staat bekend om superieure wijnen. De wijngaarden en het terroir die aan de basis staan van deze wijn behoren tot de elite van deze streek. Daarom is het niet gek dat deBarbera Egidio, die met hun soort rijpingspotentieel (plusminus 10 jaar), een zeldzaamheid is. Een grand cru- behandeling is dus vanzelfsprekend, met natuurlijk een opvoeding van 18 maanden op barriques van Frans eiken. Intens zwartfruitige wijn met een hint gebrande koffie. Sappig en fris ondanks een indrukkende alcoholgehalte.
meer achtergrond informatie via: https://storms.nl/nieuws/naast-barbaresco-en-barolo-valt-er-nog-heel-wat...
Onno Kleyn 8,5
Publicatie door Onno Kleyn in het volkskrant magazine: http://www.storms.nl/nieuws/bosio-barbera-dalba-egidio-publicatie-volksk...
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Egidio. Jonge geit. Eentje die vastgebonden heeft gestaan aan een eikenboom en flink aan de bast heeft geknabbeld. Pezige, vlezige barbera. Veel vulling en sap. Donker en zoet droppig. Rijpe, doch zure kersen. Bramen ook. Gedroogde pruimen met een likje vanilleroom, krent, wat laurier. Lekker met een stukje vlees. Wat voor? Ik heb wel een ideetje.
Technical notes
Vineyards
Cultivation Area Alba Area
Vineyard Altitude 300m above sea level
Training System Guyot
Soil Clayey-Calcareous soil
Vinification
Vinification Vats Stainless steel
Skin contact period 10 days
Ageing 18 months in new French barrique followed by a short period in bottle.
Meal Coupling Cheese, pasta, risotto, meat like brasato
In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.
Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.
Voor meer informatie: www.bosiovini.it