Gemaakt van de zeer bijzondere druif Sauvignac.
Het is een kruising van de welbekende Riesling, Sauvignon Blanc en een niet nader genoemde Georgische druif met grote weerstand tegen meeldauw.
Hoewel zijn oorsprong in Frankrijk (Bordeaux) ligt, wordt de Sauvignac druif tegenwoordig wereldwijd verbouwd. Naast zijn geboorteland is hij te vinden in regio's zoals Nieuw-Zeeland, Californië, Chili en Zuid-Afrika.
Zachte persing van de hele trossen. Vergisting en rijping op RVS-vaten.
Ze verblijven daarna nog 6 maanden sur lie, dat wil zeggen opeen soort droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt.
Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn die zich, zoals dat heet met de gist gevoed heeft. Het procedé wordt bij witte wijnen maar ook bij bier toegepast.
Daarna volgt battonage. In het vat wordt de most waarop van nature een laag gistcellen gaat groeien tijdens en na de alcoholische gisting geroerd. De laag gist op het oppervlak wordt met stokken of staven (Frans: batons) door de langzaam in jonge wijn veranderende most geroerd. Zo krijgt de wijn (nog) meer smaak.
Hij heeft aroma's van abrikoos, rijpe appel, kruisbes en citrus. En in de meeste gevallen een knisperend zuurtje. Heerlijk verfrissend dus..