SAUVIGNAC Wijngoed Wolf | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Sauvignac Wijngoed Wolf

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
19,95
16,95
001649_sauvignac_wijngoed_wolf.png

Gemaakt van de zeer bijzondere druif Sauvignac.
Het is een kruising van de welbekende Riesling, Sauvignon Blanc en een niet nader genoemde Georgische druif met grote weerstand tegen meeldauw.
Hoewel zijn oorsprong in Frankrijk (Bordeaux) ligt, wordt de Sauvignac druif tegenwoordig wereldwijd verbouwd. Naast zijn geboorteland is hij te vinden in regio's zoals Nieuw-Zeeland, Californië, Chili en Zuid-Afrika.
Zachte persing van de hele trossen. Vergisting en rijping op RVS-vaten.
Ze verblijven daarna nog 6 maanden sur lie, dat wil zeggen opeen soort droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt.
Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn die zich, zoals dat heet met de gist gevoed heeft. Het procedé wordt bij witte wijnen maar ook bij bier toegepast.
Daarna volgt battonage. In het vat wordt de most waarop van nature een laag gistcellen gaat groeien tijdens en na de alcoholische gisting geroerd. De laag gist op het oppervlak wordt met stokken of staven (Frans: batons) door de langzaam in jonge wijn veranderende most geroerd. Zo krijgt de wijn (nog) meer smaak.

Hij heeft aroma's van abrikoos, rijpe appel, kruisbes en citrus. En in de meeste gevallen een knisperend zuurtje. Heerlijk verfrissend dus..

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Alcohol:
12,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Wijngoed Wolf

Wijngoed Wolf is gelegen op historische gronden van de Meierij van ’s-Hertogenbosch, vlakbij het dorp Sint-Michielsgestel. De wijngaard ligt op een eeuwenoude bolle akker die in de jaren een grondlaag gevormd heeft van humus, leem en verschillenden soorten zand. De zuidelijke ligging in Nederland garandeert een zacht klimaat met relatief veel zonuren en aanzienlijk minder regen dan andere delen van ons land. Dit maakt deze plek tot een uitstekende plek om mooie Nederlandse wijn te maken.Sinds 2016 werken Laura de Hollander en Bas Klerx er hard aan om op een natuurlijke wijze een goede Nederlandse wijn te produceren. De passie voor druiven verbouwen en wijn maken begon jaren eerder in de Provence. Na daar een wijnmakersopleiding te hebben gevolgd en bij verschillende wijngaarden te hebben gewerkt, hebben Bas en Laura de sprong naar de Lage Landen gewaagd om daar wijn te gaan maken. Na grondig onderzoek van de grond en de overige randvoorwaarden voor het verbouwen van druiven, zijn de juiste druiven variëteiten uitgezocht die goed gedijen op onze Gestelse snel opwarmende zanderige leem bodem. De eerste stokken waaronder Pinot Gris, Souvignier gris, Johaniter en Cabernet Cortis werden met de hand geplant in 2016. Daarna volgden nog Cabernet noir, Sauvignac, Cabernet Noir, Solaris en Pinot Noir. Er staan nu ongeveer 16.500 druivenplanten op 5 hectaren. De komende jaren wordt dit nog verder uitgebreid.Er is gekozen voor een mix aan de bekendere klassieke druivenrassen, zoals de Pinot Noir en Pinot Gris, en de nieuwe rassen die met name ontwikkeld zijn voor de noorderlijker gelegen landen. Een groot bijkomstig voordeel aan deze nieuwe rassen is dat deze rassen veel minder gevoelig zijn voor schimmelziekten en er dus veel minder of zelfs geen enkele manier van  gewasbescherming hoeft plaats te vinden. Dit maakt het mogelijk om op een biologische wijze te werken waarbij de wijngaard kan bijdragen aan een betere diversiteit in de natuur. De namen van nieuwe rassen, zoals Johanitter, Souvignier Gris, Sauvignac en Cabernet Blanc zijn bij veel mensen nog niet bekend, maar deze druivenrassen doen uiteindelijk in de smaak van de wijn niet meer onder voor de klassieke rassen.De wijn wordt voor het grootste gedeelte ‘gemaakt’ in de wijngaard. Dat wil zeggen dat er veel aandacht uit gaat naar het verbouwen van een gezonde en krachtige druivenstok die mooie, smaakvolle en harmonieuze druiven schenkt. Na de eerste selectie van de druiven in de wijngaard, wordt een tweede selectie gemaakt voordat de witte druiven geperst worden en de blauwe druiven in een groot vat op schil vergist worden. Vanaf dat moment gaan de druiven hun gang met een eerste (alcoholische) vergisting en eventueel de tweede (malolactische) vergisting. Alle druiven op het wijngoed worden spontaan vergist. Dit gebeurt door het maken van giststarters (de zogenaamde “pied de cuve”) een aantal dagen voor de geplande oogstdatum. De rode wijn en een beperkt deel van de witte wijn krijgt een houtrijping om een verdere diepgang in de wijn te bewerkstelligen.

Geen informatie beschikbaar.