Onberispelijke volle droge witte wijn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

wijninfo 04-2014

Onberispelijke volle droge witte wijn

TETE DE CUVEE (ECO)  JOHANNINGER
9,10
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Rheinhessen 2020

Als u iets aparts wilt proeven of uw (wijn) vrienden wilt aanbevelen, dan ligt hier uw kans met deze door vriend en vijand meest bejubelde Duitse droge witte wijn. U mag er een héle mooie klassieker naast zetten, hij zal recht overeind blijven staan. Deze Tête de Cuvée van Johanninger is gemaakt van huxelrebe 80% en riesling 20% en fleurt de levensgenieter op met tonen van vlierbloesem en exotische fruittonen. Mineralig en elegant is afdronk en zeker het ontdekken waard !!!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

Wijnkoperij Alex Storms
6,26
5,25
48+ 5,09
144+ 4,69
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn

De eclipe estate van Johanninger is qua bouquet en smaak een witte wijn die zijn gelijke niet kent. Elegante neus, complex, vol van smaak en zich onderscheidend met harmonieuze, droge en verkwikkende tonen die hem uitermate geschikt maakt om, met u, de eerste lentezon te delen. Het is de ontdekking van het jaar voor diegene die houden van ongecompliceerde betaalbare witte droge zomerwijn. Het klein zoetje van deze Duitse droge witte wijn gaat ook goed samen met het enigzins zoete karakter van de asperges.

JOHANNINGER SAUVIGNON BLANC BIEBELSHEIMER(ECO)
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Rheinhessen 2020

Typerende sauvignon-kleur: goudgeel met groene weerschijn. Helder en fonkelend. In de neus zuiver, elegant, levendig en vol citrusfruit. De afdronk is fris en levendig. In de mond bezit hij veel citrusfruit. De afdronk heeft het voor sauvignon zo kenmerkende verkwikkend frisse zuur en lengte. Deze sauvignon blanc van Johanninger is een klasserijke, zuivere en elegante sauvignon van het ouderwetse krijtdroge type. Een klassieker die lang houdbaar is. Het vakmanschap van Johanninger staat hier weer borg voor een onberispelijke sauvignon met stijl

[node:title] Johanninger heeft zijn principes nooit verloochend en heeft vastgehoudenaan de Duitse wijntraditie van weleer. De traditie van het makenvan mooie volle droge witte wijnen, waarin het karakter van de druif, de bodemgesteldheid en het micro-klimaat voor 100 % tot hun recht komen. Duidelijk herkenbaar en omdat ‘de eerste slok met het oog genomen wordt’ heeft Johanninger flesmodel en etiketten in overeenstemming gebracht met de
hoge kwaliteit. De stijl van het wijnmaken is daarbij onveranderd goed gebleven. Johanninger is met zijn ‘ouderwetse’ opvattingen over het maken van wijn duidelijk trendsetter geworden. Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken hoe (h)eerlijk goede ECO wijnen kunnen zijn.

Oeroud wijnras zorgt voor nieuwe wijnsensatie

Johanninger heeft ernaar gestreefd een geheel nieuwe ecowijn te maken uit het oeroude ras Huxelrebe (80 %) en Riesling met een bouquet en smaak die tot nu toe uniek zijn. Met als karakteristieken een elegante neus, een complexiteit en volheid van smaak, die zich onderscheidt met een harmonieuze, droge toon. Samengesteld uit de beste cuvées van verscheidene oogstjaren, de zogenaamde Tête.

E c o …wijn voor Connaisseurs

[node:title] Verwonderlijk is het dan ook niet, dat deze wijn door het leven gaat als ‘Tête de Cuvée Eco’. Het is de Duitse wijn voor de échte connaisseur! De druivensoorten Riesling en het oeroude ras Huxelrebe zorgen voor het schitterende bouquet met een licht exotische ‘touch’, gebotteld op een eye-catching Bordeaux fles, met de productie-informatie achterop. ‘Tête de Cuvée Eco’ is zo a-typisch Duits, dat Johanninger ervan overtuigd is dat menig wijnkenner ermee op het verkeerde been wordt gezet. In zijn soort is ‘Tête de Cuvée Eco’ de absolute winnaar…………

En daarom….
[node:title] is deze selectie uit de met respect voor de natuur geselecteerdewijngaarden een must voor elke(natuur) wijnliefhebber. `Immers aan een uitputtende terroir roofbouw hebben de professionals een broertje dood op dit voortreffelijk geleide familie bedrijf .´ Een eco creatie waar de natuur het voor het zeggen heeft is vanzelfsprekend en zeer het ontdekken waard. Vandaar dat deze nieuwe trouvaille slechts in beperkte mate leverbaar is. Kortom, een must……en daarom een reden om de proef op de tong te nemen van deze gecertificeerde eco-wijn op hoog niveau . DOEN !

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen