Nisovo Winery

WijnhuisNisovo Winery

Wijnkelder Nisovo is gespecialiseerd in de productie van witte, rosé en rode kwaliteit. Het heeft een laboratorium, een fermentatie- en bottelstation en twee proeflokalen. De wijnmakerij bevindt zich ondergronds en heeft een oppervlakte van 500 m². De keldertemperatuur wordt altijd tussen de 12 en 14 graden gehouden voor een optimale bewaring van wijnvaten. De wijnkelder is uitgerust met de nieuwste technologie voor de wijnindustrie.

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
6,75
5,49
48+ 5,32
144+ 4,89

Uit het Noorden van Bulgarije komen de mooiste witte wijnen. Zo ook deze Pinot Grigio. Ik selecteerde voor u de bekendste en meest geliefde wijn uit dit gebied, waarvan de kruidige aroma's van de Pinot Gris karakteristiek zijn. De nabijheid van de Donau zorgt voor een microklimaat waardoor deze drinkbaar blijft met een zekere lichtvoetig verfijning in de afdronk. Kortom geen eenheidsworst, maar een droge witte wijn die behoorlijk afwijkt in smaak en geur van zijn soortgenoot uit de Elzas.

Om de beste kwaliteit van wijn te behouden, wordt er gezorgd voor een volledig gesloten productiecyclus – van de productie van druiven tot het bottelen. De druiven worden uitsluitend verkregen uit de omgeving van het dorp Nisovo in de buurt van het natuurpark Rusenski Lom. Voor het rijpen van wijnen wordt gebruik gemaakt van Franse eikenhouten vaten, die de wijn verzachten en de smaak van de wijn voortdurend aanvullen. Sommige wijnen rijpen van 6 maanden tot 1 jaar. Voor het bottelen gebruikt men natuurlijke Portugese kurk. Jaarlijks wordt ongeveer 4.000 hectoliter witte wijn geproduceerd en 6.000 hectoliter rode wijn.