Tim Atkins: 91 points
Meer achtergrond informatie via:
http://www.storms.nl/domaine-j-laurens
Domaine Laurens bewijst tijdens iedere proeverij dat ze makkelijk concurreren met Champagnes. Niet gek; want in 1984 kocht Monsieur Dervin, het domein Laurens in Limoux. Een gewaagde stap voor die tijd aangezien Monsieur Dervin van origine een champagne producent is. Maar overtuigd van het kwaliteitspotentieel en met veel durf heeft hij zijn droom werkelijkheid weten te maken. En dat is nog steeds te proeven!! Ondersteund door de hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en de bodem met een hoog kalkgehalte komen er mousserende wijnen voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin met een wereldwijde repuatie.
Tim Atkins: 91 points
Meer achtergrond informatie via:
http://www.storms.nl/domaine-j-laurens
Deze uitzonderlijke Crémant heeft een rijping 'sur lattes' van maar liefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappige, ronde en rijpe fruittonen maken de smaak compleet. Deze Crémant van Domaine Laurens wordt samengesteld uit 60% Chardonnay, 5% Mauzac, 30% Chenin en 5% Pinot Noir. Een heerlijk alternatief voor de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.
Volgens Michel Dervin, eigenaar van Domaine Laurens, bezit dit wijndomein in Limoux de potentie de allerbeste Méthode Champenoise van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' met de méthode traditionelle en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenoise 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure cuvée demoisselle nog niet geproefd was... Deze vintage BRUT 2019 zal al uw verwachtingen overtreffen!