Bestellijst laden
Saperavi Old Vine Reserva Duruji Valley
Gemaakt van Saperavi (100%)
Leeftijd van de wijnstok: 25 jaar
Om ervoor te zorgen dat de wijn deze hoge kwaliteit kan bereiken, begint de oogstregulering vanaf de eerste fase van het snijden. Tijdens het snijproces worden alle beschadigde en gewonde druiventrossen verwijderd. Tenslotte worden de onrijpe (groene) druiven geplukt, zodat er per scheut slechts één tros overblijft. Deze groene vintage vermindert de oogst met 50%, maar dit proces verhoogt de kwaliteit van de wijn aanzienlijk.
Vintage: Zodra de druiven rijp zijn, worden de gezonde trossen selectief met de hand geplukt, dit vindt plaats eind september en begin oktober.
Oogst: 4-5 ton per hectare
Technologie: Klassieke gisting van most, met stopzetting van de most na 3 weken gisting, gevolgd door malolactische gisting en 2-3 jaar gerijpt in eikenhouten vaten.
Karakterisering: De wijn is rijk, rijp, rond en is ondanks het redelijk hoge alcoholgehalte gemakkelijk drinkbaar. Complex aroma van bessen, Franse pruimen en zwarte bessen, aangevuld met delicate tonen van vanille en anjer. Het heeft een aangename en volle smaak die enige tijd op de tong blijft hangen. Deze wijn blijft meerdere jaren goed en zal de beste eigenschappen van de Saperavi druif tentoonspreiden.
Aanbeveling: De optimale drinktemperatuur is 18-20 C.
Wijn is gedurfd en complex en past goed bij hartiger gerechten zoals geroosterd rood vlees, schapenvlees en verfijnde kaas.
Georgië geldt als de bakermat van de wijncultuur.
Archeologen hebben in Georgië kruiken met de oudste resten van druivenpitten ter wereld gevonden. Ze dateren van 6.000 voor Christus (!!) en daarmee is Georgië dus het oudste wijnland ter wereld. Het Georgische woord 'Gvino' voor 'wijn' is uit deze regio afkomstig.
De Georgische wijnbouw is door de archeologische vondsten tot dat jaartal terug te voeren toen volkeren uit de Zuid-Kaukasus ontdekten dat sap van wilde druiven veranderde in wijn door het in de winter te begraven in een ondiepe kuil. Deze kennis door ervaring werd vanaf 4000 v.C toegepast door de Georgiërs door het cultiveren van druiven en het begraven van aardewerken (amphoren) kruiken (kvevris) met druivensap. Nadat de kruik gevuld was met het vergiste sap van de druivenoogst werden de kvevris voorzien van een houten deksel en vervolgens afgedekt en verzegeld met aarde. Sommigen bleven tot 50 jaar begraven.
Kindzmarauli Corporation is een Georgisch wijnproducerend bedrijf in Kvareli - een van de mooiste steden in Kakheti. De geschiedenis van de wijnkelder gaat terug tot 1533, toen Levan, de koning van Kakheti, een traditionele wijnkelder oprichtte op het grondgebied van het historische fort Kvareli. Tijdens de rustige tijden produceerde deze wijnkelder wijn voor de koninklijke familie, terwijl tijdens de oorlog, toen de bevolking het fort Kvareli als schuilplaats gebruikte, de wijnkelder van strategisch belang was voor het voeden van de bevolking. Het bedrijf bestaat uit: een wijnwinkel, een hotel, cafe, restaurant en zelfs een eigen laboratorium. Er werken zo ongeveer 300 mensen. Ze bezitten zelfs hun eigen waterkrachtcentrale (!!) en produceren nul CO2 uitstoot……en daarmee zijn ze dus klimaatneutraal.
Totale oppervlakte 175 ha; 15 inheemse en internationale wijnstokvariëteiten.
Beste exposities en bodemstructuur (zwarte leisteen, kalksteenbodems).
Kwaliteitscontrole vanaf de wijngaarden tot wijnfles…..