Riesling Mertert Herrenberg Grand premier Cru Dom. Aly Duhr | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Riesling Mertert Herrenberg Grand Premier Cru Dom. Aly Duhr

Witte wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
20,95
15,95
48+ 15,47
144+ 14,23
001109_riesling_mertert_herrenberg_grand_premier_cru_dom._aly_duhr.png

&quot,Deze Riesling van Aly Duhr staat op eenzame hoogte. Niet alleen vanwege zijn Grand Premier Cru status maar vooral om de opmerkelijke manier van tot stand komen, er wordt nl. gebruik gemaakt van spontane gisting (gedurende 9 maanden!!!) met de wilde gistcellen van de rieslingdruif zelf! Ook worden bestrijdingsmiddelen en kunstmest geweerd in de wijngaard. Een zuiverdere vorm van riesling komt u daarom niet snel meer tegen... Schitterende evenwichtige wijn waarbij bouquet en smaak overeenkomen, (Witte) bloemen, citrus marmelade en appel geven samen met de minerale tonen een ongekende spanning. Deze Grand 1er Cru is afkomstig uit een van de mooiste terroirs genaamd Mertert Herrenberg. Een klassieke droge riesling met een rijke stijl en een indrukwenkkende afdronk&quot,

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/grand-premier-cru%E2%80%A6machtige-wijnen-u...

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 9-
Aly Duhr. In Luxemburg is er ook nog een Abi Duhr actief maar die is van het manlijke geslacht en exploiteert het felbegeerde, veelvuldig gelauwerde Château Pauqué. We kunnen zijn wijnen aanbevelen. Op Bourgondische leest geschoeid, van wereldklasse en geruststellend kostbaar. Er is een aantal op deze website te vinden.

Hier hebben we te maken mevrouw Aly en haar zonen. En die zijn met een minder hoge kassa-aanslag tevreden Maar niet met een mindere kwaliteit. Maak kennis met Riesling Grand Premier Cru 'Mertert Herrenberg.' Is afkomstig van een van de vijftig individuele wijngaarden die langs de Moezel liggen. Want die stopt niet met stromen bij de grens van Duitsland en Luxemburg.

En laat ook die riesling stromen. Voor het geld hoef je het niet te laten. Bloesemend, rijpe appel, honing, een sinasappelbittertje en droog maar niet strak. Erg fraai

Ook geslecteerd door Restaurant Inter Scaldes ***

Jaar:
2021
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Alcohol:
12 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
Natuurkurk
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.