Bestellijst laden
Diplomat Selection Tierra D'augustinos
Het concept voor een uitzonderlijke Chileense wijn vond gestalte op verzoek van het 'Corp Diplomatique' toen de kwaliteit de absolute top bereikte. Een buitenkansje voor Alex Storms Junior om z'n kwaliteitstreven uit te dragen naar een selecte groep wijnkenners. Kortom, een creatie gebaseerd op een levensfilosofie waarbij alle dingen in een groot kosmisch verband samen hangen. Deze biologische dynamisch wijn heeft naast de fluweelzachte tannines een opmerkelijk smaakvariatie.
meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/actueel/biologisch-dynamisch-een-levensfilosofie-o...
DIPLOMAT SELECTION 'TIERRA D'AUGUSTINOS' cachapoal valley, Chili
Gerijpte en verfijnde rode wijn in zowel geur als smaak. Na een jarenlange flesrijping een elegante Chileense wijn van Cabernet Sauvignon druiven. Door de uitgerijpte en zachte tonen is deze Chileense topper culinair breed inzetbaar. Serveer hem het liefst als hij (1 tot2 uur) open staat. Passend bij pasta’s en niet te zware gerechten. Zowel vegetarische als met gevogelte en kalfsvlees.
Dit vegetarische gerecht kan ook heel goed gecombineerd worden met verschillende vlees gerechten. Bijvoorbeeld gebakken kipfilet omwikkeld met rauwe ham.
WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born
Pasta Penne met tomaat en zwarte olijven voor 4 personen
ongeveer een ½ uur bereidingstijd
Benodigheden
500 gram ongekruide tomatensaus
(bijvoorbeeld passata di pomodore)
200 gram Grana Padano
1 maggie blokje (groenten)
2 x 1 knoflookteen fijngesneden
12 ontpitte zwarte olijven in rondjes gesneden
Olijf olie
1/3 bosje verse basilicum (het grootste gedeelte fijngehakt) een paar blaadjes voor te garneren en evt tussen de kipfilet te leggen als het gerecht niet vegetarisch wordt.
Beetje verse Thijm (6 takjes) fijngesneden
Beetje verse rosemarijn (3 takjes) fijngesneden
3 grote rijpe tomaten (liefst Tasty Tom) gepeld en in blokjes snijden
2 uien fijngesnipperd
Bereidingswijze
- Bak de gehakte uien in de olijfolie goudgeel. 1 fijngesneden knoflook teentje toevoegen en 1 minuut goed roeren alvorens de tomatenblokjes toe te voegen. Weer even goed doorroeren en vervolgens de passata toevoegen. Maggie blokje, thijm. Rosemarijn en ½ van de gesneden basilicum erbij doen. Laat 15 min sudderen op een laag pitje.
- Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ ( zie de bereiding op de verpakking) en rasp de Grana Padano in schilfers.
- Voeg de zwarte olijven toe en vlak van te voren de rest van de gesneden basilicum. Breng eventueel verder op smaak met verse peper en zout.
- Doe een beetje olijfolie met 1 fijngesneden knoflook teentje in de pan en bak de Penne Pasta even op. Op smaak brengen met peper & zout. Verdeel de Penne op een grote voorverwarmde pasta schaal.
- Serveer de tomaten saus mooi over de Penne en versier het geheel met de hele basilicum blaadjes en serveer de schilfers Grana Padano er afzonderlijk bij……..
Dit gerecht is als basis vegetarisch en kan op verschillende manieren uitgebreid worden.
- 200 gram uitgebakken stukjes Pancetta aan de saus toevoegen
-
4 enkele kipfilet omwikkeld met rauwe ham met basilicum en peper er tussen.