Inmiddels hebben zijn drie kinderen het bedrijf van hun vader overgenomen; sinds 1997 staat zijn dochter Amelia (hiernaast links) als wijnmaker aan het roer van de bodega en is zij nu de Dama (dame) de Torre Bermeja. Haar zus Helena (r) is de manager van het bedrijf en broer Jose Felix runt de export afdeling.
Haar passie stopt Amelia met heel haar hebben en houden in het cultiveren en onderhouden van de stokken en de druiven en daarbij heeft ze vooral oog voor inheemse soorten als de Garnacha Tintorera, Monastrell, Graciano, Alarije, Cayetana en Pardina. Om de biodiversiteit te ondersteunen heeft ze keuze gemaakt om ook de “exotischere” soorten Pinot Noir, Muscat à Petit-Grain en Merlot te verbouwen. Dit gebeurt op een kleine 50 hectare die ze tot haar beschikking heeft en deze liggen op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel. De hoogte geeft de Atlantische wind ongestoorde toegang tot de wijngaarden.
De “footprint” wordt zo laag mogelijk gehouden door onder andere het produceren van hun eigen compost, een natuurlijke bemesting met behulp van de eigen druiven, een geheel eigen bijenpopulatie voor de bestuiving van de gaarden, het niet gebruiken van herbiciden waardoor de biodiversiteit kan toenemen en zelfs alleen de zwaartekracht te gebruiken voor het filtreren van hun wijnen.
Website
https://bodegascoloma.com/en/
Google Maps
https://www.google.nl/maps/place/COLOMA+VI%C3%91EDOS+Y+BODEGAS+SLU/@38.8336109,-6.8012281,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0xd16ebaced
661aa5:0xc6ca5a005e1ad97e!8m2!3d38.8335986!4d-6.7990407