BRIGHELA ROSSO Brachetto d'Acqui BOSIO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Brighela Rosso Brachetto D'acqui Bosio

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (1 stem)
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
6,75
5,49
48+ 5,33
144+ 4,90
000755_brighela_rosso_brachetto_dacqui_bosio.png

Je kunt er niks aan doen: het beeld van een vrolijk meisje in een knalrood zwierig jurkje, huppelend door een aardbeienveld dringt zich op bij het proeven van deze rode wijn uit het oeroude aromatische wijnras Brachetto. Extreem schaars, schaamteloos lekker, een feest in het glas! Licht mousserend, subtiel prikkelend , met een fris zoete hint van zwart fruit, aardbei- frambozen jam en (amarena)kers. Door het alcoholpercentage van slechts 4,5% een ideaal aperitief voor lente en zomer. Of een late warme herfst. Ook zeer geschikt voor (rood) fruit desserts met cassis sorbet ijs!

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/actueel/een-zomerwijn-bij-uitstek

GRAPE VARIETY: brachetto 100%
COLOUR:RED
ALCOHOL:4,50 % vol.
RESIDUAL SUGARS:115 g/l
TOTAL ACIDITY: 5,60 g/l

VINEYARDS:
PRODUCTION AREA:PIEMONTE AREA
VINEYARD ALTITUDE:100 METERS ABOVE SEA LEVEL
TRAINING SYSTEM:GUYOT
PLANTS/HECTARES:5.000
SOIL: CLAYEY-CALCAREOUS SOIL

VINIFICATION:
SKIN CONTACT PERIOD:maceration at low temperature for 24 hours
FERMENTATION PERIOD: 5 DAYS IN STELL TANKS AT LOW TEMPERATURE( 15 C)
COLOUR: RUBY RED
TASTING IMPRESSIONS:SWEET, SMOOTH WITH FRUITS AND FLOWER NOTES
TASTING TEMPERATURES:8 C
MEAL COUPLING IDEAL AS AN APERITIF OR AT THE END OF THE MEAL WITH FRUITS, AGED CHEESES OR HAZELNUTS CAKE.

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
4,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Bosio Vini, S Stefano Belbo

In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis  Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.

Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.

Voor meer informatie: www.bosiovini.it 
 

 

Geen informatie beschikbaar.