Dropia Wines is opgericht vanuit een passie voor wijn én het maken van wijn en heeft dit naar een internationaal niveau gebracht met een nieuwe visie op kwaliteit. Men gelooft dat wijn maken begint in de wijngaard, waar ze duurzame en biologische wijngaardpraktijken gebruiken. Ze oogsten druiven op het hoogtepunt van smaak en gebruiken vervolgens speciale technieken om wijnen te maken met een diepe smaak, complexiteit en rijkdom. De familie is betrokken bij Dropia Wines bij elke stap van het wijnbereidingsproces , omdat het uiteindelijk de toewijding is om geweldige wijnen te maken die smaak en kwaliteit leveren; wijnen die toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor alle mensen, waar dan ook.
De wijngaard, gelegen dichtbij de Donaudelta en de Zwarte Zee, geniet van een hogere gemiddelde temperatuur dan de andere wijnbouwgebieden van het territoriale wijngebied van de Donau.
Het ligt op de 45e breedtegraad en is dus verbonden met beroemde Europese wijngaarden: Montpellier, Bordeaux, Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italië. De wijngaarden worden omarmd door het Viişoara-woud, een gerenommeerd natuurlijk ecosysteem van eeuwenoude eiken, dat de duurzaamheid op lange termijn van een goede wijnbouw garandeert, in evenwicht met het behoud van het milieu.