Bestellijst laden
Arbui Monastrell
Net zo intrigerend in zijn kleur (vol paars) als in z'n geur en smaak ondervinden we in deze Arbui Monastrell uit de gemeente Manyà (Alicante). Buitengewone klasse met dikke rijpe zwarte kersen en bramen. Verfijnde kruidigheid en fruittonen wisselen elkaar af in deze aromatische 100% Monastrell met veel karakter en complexiteit. Deze complexiteit wordt gewaarborgd door de al 70 jaar oud zijnde Monastrell druiven stokken. In z'n jonge jaren stevige tannines en een houtlagering van 15 maanden op frans eiken.
Het prachtige bedrijf Bodegas Alejandro beoefent sinds 1982 traditionele wijnbouw en wijnproductie in de regio Alicante. Het is een vrij onbekend maar fascinerend wijngebied.
De wijnstreek Alicante produceert interessante rode wijnen, waarbij de Monastrell druif de hoofdrol op zich neemt. D.O. Alicante ligt in het meest zuidelijk deel van de regio Valencia en is verdeeld in twee delen. Het grenst in het zuiden aan Castilië La Mancha en Murcia en ongeveer 600 ha. wijngaard gaat ook over deze grens. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen dat op sommige delen bedekt is met klei.
De passie van de wijnmakers begint in hun wijngaarden en hun grondige kennis van het klimaat en de geologie van de regio stelt hen in staat wijnen te maken met een genuanceerd karakter en persoonlijkheid. Deze verbinding met het land gaat al 30 jaar terug en als gezin lopen ze nog steeds samen door de wijngaarden.
Om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te verkrijgen, worden ze in kleine hoeveelheden gemaakt om de kwaliteit en controle over de oogst, productie en rijping te garanderen.