Veneto | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Veneto

Het afwisselende landschap van Veneto strekt zich uit van de Alpen tot aan de Adriatische Zee en omvat bergen, heuvels, meren, vlaktes, dalen en kustgebieden. Bekend is het gebied vanwege het tot de verbeelding sprekende Venetië en het Gardameer. Een andere toeristische trekpleister is het Amfitheatre in Verona. De klassieke opera’s  in combinatie met één van de mooiste en best bewaarde theaters uit de Romeinse tijd is voor de liefhebber een beleving op zich.

De provincie Verona speelt in Veneto ook een leidende rol met betrekking tot de wijnproductie. Veneto heeft namelijk de rol van grootste wijnleverancier. Dit staat voor zowel kwaliteit maar zeker ook voor de kwantiteit. Misschien heeft deze grote plas wijn ook te maken met een prettige gewoonte: eethuis bezoeken, bijkletsen met vrienden en intussen een goed glas wijn drinken! Drinken doet namelijk maken, of is het andersom? 

Veneto: van alle markten thuis!

De regio kenmerkt zich doordat het vrijwel alle wijntypes vertegenwoordigd: jonge, witte en rode wijn, mousserende wijn, stevige rode wijn en tenslotte de bijzondere ripasso en passito. De bekendste wijnen zijn ongetwijfeld de Valpolicella, de Bardolino en de Soava. De eerste twee wijnen zijn gewaardeerd met een DOC status. Deze status geeft echter geen garantie voor de kwaliteit. Door de vele vraag is een productie van 100hl/hec niet uitzonderlijk. De DOC-status schrijf echter wel het gebruik van de druivensoorten voor. Beide wijnen worden gewonnen uit Corvina, Rondinella en Molinara. De wijnen dienen jong gedronken te worden en zijn zacht, vol en droog van smaak. De Valpolicella heeft meer structuur, maar juist de Bardolino wint aan faam de laatste jaren. Omdat de wijn jong en koel gedronken wordt, dient het als dorstlesser voor menig toerist!

Filter
Veneto