Bestellijst laden
Witte wijn
De Spaanse wijnen presteren vaak goed qua prijs/kwaliteitsverhouding. Gek genoeg worden ze niet snel als avontuurlijk bestempeld. Toch herbergt Spanje veel autochtone rassen, zoals deze Merseguera. Merseguera is een inheemse witte druivensoort met een uitstekende weerstand tegen droogte en heeft ook nog eens een langzame rijpingscyclus. Dus uitermate geschikt voor het extreme klimaat van Alicante. Hierdoor ontstaan volle, rijke witte wijnen met een evenwichtige zuurgraad. De wijn is verder fruit gedomineerd (o.a. perzik, sinaasappel en abrikoos) met een licht kruidige noot.
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.