Gemaakt van Muscat en Aligoté.
Bestellijst laden
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen. De schitterende balans tussen frisheid en zoet geeft deze wijn vele schenkmogelijkheden. Slecht 5000 flessen worden per jaar vrijgegeven van deze edelzoete wijn.
TECHNICAL SHEET
Sinols is a union of feelings in an attempt to make art with the grapes of this privileged place. Our wish is to convey to those who try it not only sensations that are pleasing to the senses, but also the spirit and strength of the elements of this land.
Varietal
Grenache gris.
Tasting
Sweet wine of an amber colour with golden overtones. In the nose it has aromas of conserved, oven-roasted fruits with caramel and jam. Tasting reveals various aromas captured during the first impression in the nose. The final flavour is intense, persistent, rich, sweet and natural.
Gastronomy
A rediscovery of the pleasure of savouring a rich, natural sweet wine, combined with various desserts of dried fruits such as brunyols, chocolate coulis, mat¾ or apple tatine. It can also be served chilled as an aperitif. Best served at: 8-15║,C.
Vineyard
Grenache gris vines within the Empordà D.O., alluvial in character and located around the village of Garriguella.
Production
A natural sweet wine made from very ripe grapes from vines over 50 years old. On harvesting, they are macerated at low temperature, allowing alcoholic fermentation to begin. Then the must is aged in soleras to give the wine its definitive personality.
ANALYSIS
Alcohol: 15%Vol.
pH : 3,22
Total acidity (gr/l tartaric acid): 4,61
Residual Sugar: 148,00
TOTAL PRODUCTION: 5.000bot.
BOTTLE: bordeaux 50cl
DISTINCTIONS
- Gold Medal in Grenacha mondial
Spaanse wijn uit het natuurgebied Emporda wat is gesitueerd boven Barcelona (Catalonië)
Bodega Empordàlia is een Catalaans wijnhuis gelegen aan de noordoostelijke punt van Catalonië. Qua ligging wordt Bodega Empordàlia in het noorden beschut door de Pyreneeën. Het wijnhuis wordt omringt door 3 schitterende natuurgebieden en net als in deze natuurgebieden heeft Bodega Empordàlia enorm veel respect voor het milieu en garandeert de duurzaamheid ervan in het Bodega. De wijngaarden van Bodega Empordália liggen in het dorp Garriguella dat ligt in een vlak gebied van grind en leisteen. Alle wijnstokken zijn maar liefst zeventig jaar en ouder !!! Uniek
Alle druiven worden zorgvuldig geoogst, met de hand geplukt op het meest optimale moment van de fenolische rijpheid (schilrijpheid). Fermentatie en maceratie voor 30 dagen bij een temperatuur van maximaal 24 graden. En tot slot 12 maanden rust in Franse eiken vaten om langzaam te verouderen in de fles. De wijnen van Bodega Empordàlia, (dus ook van de Coromina) die als Boutique-wijn gevinifieerd wordt is een selectie van de oudste wijnstokken van het bodega. Deze oude wijnstokken volgen het verhaal van een lange wijntraditie in een unieke regio. Het zijn vooral gastronomische wijnen die een uniek samenspel creëren met veel mediterrane gerechten. Klassieke vinificatie met een houtopvoeding van 12 maanden in frans eiken waarbij het terroir een belangrijke rol speelt in alle wijnen van Bodega Empordàlia.
Gemaakt van Muscat en Aligoté.
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Wat een meesterwerk!! Imponerend en haast oneindig genuanceerd van geur en smaak. Tonen van (pioen)roos, verse gember, kardemon, gedroogde sinaasappel en natuurlijk ook de onmiskenbare lychee betoveren je bij elke slok. Een klasse wijn die eenvoudig overeind blijft staan naast de Grand Cru's uit de Alsace. Fijn zoet in de aanzet, maar gelukkig weet Wehrheim het zoet en de robuustheid van de gewurztraminer te temmen. Humorvol werd hij omschreven als een gewurztraminer met de 'zachte rondeur van een mooie vrouw'! Ideaal om te drinken bij paté, Munsterkaas, Roquefort etc.