Bestellijst laden
Witte wijn
Gelukkig is Estanho er in geslaagd door te dringen tot het elite gezelschap van kleine port exporteurs. Hij was een gewaardeerd leverancier aan grote, bekende huizen. Zijn wijngaarden zijn gelegen in het beste deel van het port (Douro) gebied:de Cima Corgo. De kwalificatie in de status A en B is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren.Je zou ze de grands crus van de port kunnen noemen ! Quinta da Malvedos, da Roeda, da Boafim, do Infantado en 'last but not least' Quinta do Estanho.
Het is 1921 als er een nieuwe druivensoort genaamd Rieslaner wordt gecreëerd. Ontstaan door de Riesling en de Sylvaner te kruisen. Doordat deze druivensoort een stevige zuurgraad kent wordt deze graag gebruikt bij de productie van Sekt, maar het wordt pas echt interessant als deze druif wordt getransformeerd naar een dessertwijn. De zoet-zuur balans is dan fenomenaal, waarbij een scala aan fruitsoorten het aroma en smaakpakket sieren. Denk aan de typische citrustonen, maar ook passievruchten, perziken, abrikozen en mango. Heerlijk zoet en dan ook nog mooi verfijnd en elegant!!
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Deze wijn is gemaakt van Rieslaner (Silvaner x Riesling).
De neus is heerlijk complex met aroma's van lychee en passievrucht.
In de mond erg aromatisch en de wijn heeft een fantastisch mooie zuurgraad.
De perfect gerijpte druiven bezitten een optimale concentratie door de late intreding van botrytis.
Geconcentreerde zoetheid en een mooie zuurgraad gaan hand in hand in deze prachtige wijn. Deze verfijnde dessertwijn is breed inzetbaar bij diverse desserts.
Goldener preis ! Wanneer de druiven zolang aan de wijnstok blijven hangen dat ze gaan rimpelen en meer op rozijnen lijken, dan is de kans groot dat er Eiswein geoogst kan worden. En laten wij niet vergeten dat de druiven, als men ze zo lang aan de stokken laat hangen, gevaar lopen, door de vorst, totaal vernietigd te worden! Kortom, deze edel-zoete wijn is zeer zeldzaam en in het geval van Westhofener is de kern goudgeel en van opmerkelijk vitaliteit. Zeker als je weet dat hij uit 1986 afkomstig is ..