Bestellijst laden
Mostazal Carmenere Grand Reserve
Een Chileense wijn van het gezondste soort en voor 100% gemaakt van de Carménère druif (van origine Bordelaise druivensoort). De Carménère beleefde zijn doorbraak pas in Chili omdat het ideale klimaat daar zorgt voor optimale rijpheid. De druivensoort combineert als het ware de charme van de Merlot met de structuur van de Cabernet Sauvignon . Vitale kleur met een paarse kern. Eigenzinnig bouquet met rijpe bosvruchten, koffie, kruiden (rozemarijn en tijm) en donkere pure chocolade. De aanzet in de smaak is verrassend, krachtig en vol maar zonder overdaad. De fijnbesnaarde eikentonen onthullen dat we te maken hebben met een wijn op niveau! Een natuurzuivere wijn afkomstig van de oorspronkelijke pre- Phylloxera druifstok. UNIEK
meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/herinneringen%E2%80%A6
TASTING NOTES
This Carménère Grand Reserve is aged 10 months in barrels of French oak and stands out as a thick and strong wine. Its mature nose evokes spice, nuts, vanilla and chocolate. The palate is very strong and has a great body. The velvet tannins attract a sweet note, strengthened by the typical low acidity of the ripe vinestock. In the end, there is a fresh fruited taste in the palate, a consequence of the youth of the wine.
TECHNICAL DATA
Denomination of Origin: Cachapoal Valley, Chile.
Soil: Sandy and stony
Grape variety:100% Carménère
Production size: Carménère: 4ha
Harvest:May 100% Hand picked. Carried to the winery immediately after cutting. Carefully selected before processing.
Yield: Carménère: 40 hl/ha
Density: Carménère: 3.077 plants/ha
Vinification: Maceration: cold prefermentation for 3 days.
Alcoholic fermentation: 28-30 C for 7 to 10 days. Maceration postfermentation for 10 to 15 days at 30 C.
Ageing: Carménère 8 months in stainless stell tanks and 10 months in new barrels.
ANALYTICAL DATA:
Alcohol contente: 13,8% by vol.
Total acidity: 3,22 H2SO4
Residual sugar: 2,91 g/l
PH: 3,80
Serving suggestions:
Serve with steak, meat stews, poultry with rich brown sauces, pork loin, duck and
even chocolate desserts.