LAMELIA Verdicchio di Matelica | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Lamelia Verdicchio Di Matelica

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
( %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
000901_lamelia_verdicchio_di_matelica.png

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Florale tonen gaan samen met geurig rijp fruit als appel, nectarine en abrikoos. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte. Na enige flesontwikkeling zullen de typerende nootaroma's zich openbaren... Een opmerkelijke droge witte wijn voor een bijzonder gunstige prijs!

meer info en achtergrond via https://www.storms.nl/actueel/verdicchio-de-matelica

Beoordeling Nederlands Gilde van Sommeliers: ****
100% verdicchio, handmatige oogst, bij aankomst verwerkt met inert gas als beschermlaag tegen oxidatie. Vergist met geselecteerde gisten in rvs tanks bij 16-18C. Opvoeding 4 maanden in rvs tanks met 2 maanden op fles. Alc 12,5%.
.
K zeer bleek groengeel
G zeer krachtig en minraal, munt, bloemen, zuiver, veel expressie
S erg sappig en knisperend fris met fraaie balans
A zeer goede lengte met aan het einde iets drop en aangename bitters
T combineert uitstekend bij visgerechten en jonge kaas

PRODUCTION AREA: Matelica (MC), Sainale area.
EXPOSURE AND ALTITUDE: south, southeast 350-500 slm.
TYPE OF SOIL: clayey limestone.
VARIETY AND BLEND: 100% Verdicchio
FARMING SYSTEM: espalier, pruning guyot
AVERAGE AGES OF VINES: 12-15 years
TIME OF HARVEST: mid-September to mid-October, with grape selection,
VINIFICATION AND FERMENTATION: Soft pressing of the grapes, settling of must and subsequent alcoholic fermentation in stainless steel tanks at controlled temperature (18 C for 10 days) with the addition of selected yeasts
AGEING: 4 months in stainless steel and 2 months in bottle.
ALCOHOL CONTENT: 12,5% vol.
TOTAL ACIDITY: 5.8 g. / liter.
COLOUR: Straw yellow with greenish reflections.
AROMA: fruity with hints of rennet apples, almond and white fruits (peach, apricot, nectarine)
TASTE: very fresh and great olfative feeling, with nice minerality and flavor
PAIRING: little seasoned meats, pasta dishes, raw fish, white meats, aged cheeses
SERVING TEMPERATURE: 10/12 C

STYLE OF WINE
It is a wine that wants to express the freshness of Verdicchio by its elegant and fragrant aromas and its flavor. Modern and youthful, which is easy to approach and easy to drink

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
( %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Lamelia

LAMELIA is de nieuwe productielijn uit de PROVIMA-kelder die in 2014 werd opgericht dankzij een samenwerking tussen wijze agronomen en oenologen, en die ons in staat stelde de beste wijngaarden te identificeren van een aantal wijnbouwers die in staat zijn extreem rijke en complexe wijnen te produceren. De ervaring die de PROVIMA-kelder heeft opgedaan in meer dan 80 jaar Verdicchio-teelt en wijnbereiding, de specifieke pedoklimatische kenmerken van Matelica, duurzaam wijngaardbeheer, verstandige selectieve oogst en moderne oenologische technieken zijn de factoren die LAMELIA-wijnen onderscheiden. LAMELIA herinterpreteert een eeuwenoude vinificatietraditie door een reeks rode en witte wijnen aan te bieden die voldoen aan de nieuwe eisen van de klant in de zoektocht naar meer geurige, frisse en minerale wijnen.

 

LAMELIA  DOP Verdicchio di Matelica 2016

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Floraal en opmerkelijke droog. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte.

Heerlijk als aperitief en bij schaal en schelpdieren.

Muscat karakter wat hem zeer geschikt maakt als aperitief. Culinaire gezien is deze Moscato secco breed inzetbaar zowel bij Aziatische gerechten, sushi, milde gele Curry gerechten,  lichte pasta gerechten en fijne salades.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept venkelsalade met Kabeljauw en sinaasappel voor 4 personen

Voor dit gerecht pak ik een basis recept wat makkelijk uit te breiden valt. Op deze manier kan men dit gerecht ook als maaltijd salade eten. Natuurlijk met een glas SPAGNOLLI, Moscato secco…….

Ingrediënten voor 4 personen

– 4 stukken kabeljauw
– 2 flinke venkel
– 1 groene appel
– 6 el olijfolie

– 4 el SPAGNOLLI, Moscato secco

– 1 pers sinaasappel uitgeperst

– 2 tl witte Aceto Balsamico

– 1kleine ui in dunne ½ ringen gesneden
– ½ tl mosterd
–  zout & peper

Bereiding

  • Verhit (3 el witte wijn, sap van 1 sinaasappel) en laat het geheel inkoken tot de helft. Af laten koelen en vermengen (staafmixer) met de mosterd, witte Aceto Balsamico, olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Was de venkel en snijd de harde onderkant en de stengels eraf, bewaar eventueel wat groen voor de garnering. Rasp de venkel met een mandoline in dunne plakjes.
    Snijd de appel in parten en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de parten in flinter dunne reepjes.
  • Snijd de ui in dunne ½ ringen
  • Vermeng de dressing met de venkel, appel en de uien ringen en laat het geheel zeker 2 uur in de ijskast lekker intrekken (af en toe doorroeren).

Laat een pannetje goed heet worden met een klein beetje olie.
Bak hierin de kabeljauw gaar (eerst de huidkant). Na kruiden met peper en zout.

Verdeel de venkelsalade over de borden en leg hierop het stuk gebakken kabeljauw.

Deze venkelsalade met  kabeljauw  is een lekker en licht gerecht. Vul het eventueel aan met wat zoete aardappel en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan. Het leuke daarbij is ook nog eens dat je dit gerecht echt binnen 20 minuten op tafel heb staan. En die zoete aardappel? Snijd die in blokjes en bak in wat olijf olie, dan zijn die ook binnen 15 minuten gaar.
Een lekkere en gezonde maaltijd dus die je vrij snel op tafel hebt staan! Denk wel even aan de intrektijd van 2 uur….