SLOWFOOD SLOW WINES… Zaterdag 6 juli 2019 IN OSPEL

Uitnodiging voor een niet-alledaagse gastronomische ontmoeting

Sjoerd Kessles, Paul Silvertand en Alex Storms heten u welkom... ‘Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en Sjoerd Kessels zullen uw smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Slowfood Wijnen. Op het domein ‘Het Slakkenhuys’ in Ospel gaat een escargots 4 gangen menu samengesteld worden met een palet aan verrassende en “vergeten” smaken.  Als extraatje een slakken tour en bezichtiging van de slakken tunnels. Overigens, Alex Storms Junior -vinoloog van de wijnacademie- begeleidt de gastronomische geneugtes met een passend gastronomisch wijnverhaal. Natuurlijk in het gezelschap van en in combinatie met één opmerkelijke Slowwines selectie….

Huys van de slak

SLOWFOOD SLOW WINES…   Zaterdag 6 juli 2019 IN OSPEL Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel is Sjoerd Kessels in 2014 gestart met een heuse escargotskwekerij. Hier worden, in een natuurlijke en diervriendelijke omgeving, ongeveer 200.000 bijzonder fascinerende diertjes gekweekt en omgedoopt tot Peelslakken®. Ter plekke worden ze vers verwerkt zodat hun biologische herkomst gegarandeerd is. De escargot dankt zijn bekendheid aan de Franse keuken. Nog steeds is het een Franse specialiteit, maar door de liefhebberij worden de escargots in Frankrijk inmiddels tot de beschermde diersoorten gerekend! In Nederland en België  is het vooral een exclusief eiwitrijke lekkernij, maar net als bijvoorbeeld vergeten groenten weten velen niet meer goed hoe ze escargots dienen te bereiden. Daar gaat met deze unieke samenwerking verandering in komen, want de slak is smaakvol en door zijn rijkdom aan eiwitten en mineralen ook voedzaam en gezond. Het is Paul Silvertand, eigenaar van Silverlicious, toevertrouwd om deze te transformeren tot sensationele gerechten. Deze voormalige chef-kok van enkele gerenommeerde restaurants uit Weert gaat ervoor zorgen dat er met andere ogen naar deze specialiteit wordt gekeken. Nieuwe recepten zullen worden geïntroduceerd en natuurlijk zoveel mogelijk  gecombineerd met verse, regionale (seizoens)producten!

SLOWFOOD SLOW WINES…   Zaterdag 6 juli 2019 IN OSPEL Op een mooie, groene locatie - Meijelsedijk 57, Ospel- gaan we u verrassen en zult u genieten van de rust. Zoals een slak betaamt, even onthaasten dus. Een unieke beleving waarvan u van te voren niet had kunnen bedenken wat u ziet en proeft. Sjoerd Kessels zal naast het hoofdingrediënt alle geheimen van de escargots onthullen, waarbij u ook de slakkentunnels kunt bezichtigen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom vindt inschrijving plaats in volgorde van binnenkomst! Wees er dus sneller dan de slakken bij want slowfood in combinatie met slowwines is een opmerkelijke ontmoeting.

 

Inschrijven uitsluitend via:   www.storms.nl/contact   @email

Datum: zaterdag 6 Juli

Tijdstip: van 18.15 tot ± 23.00 uur.

Kosten: 47.50 euro p.p. ALL IN

inloop vanaf 17.45uur

Aanbevolen producten

  • Images
    Stock
    Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
    List price
    9,75
    7,95
    48+ 7,71
    144+ 7,09

    Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij de typerende finesse en het bescheiden alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthult tonen van citrus, witte peper, appel en varens! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. In de Alsace zou er Grand Cru op het etiket prijken. In Duitsland ontbreekt dit, maar we garanderen dat het inet zo groots is, maar veel bescheidener in prijs!

  • Images
    Stock
    Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
    List price
    10,95
    8,95
    48+ 8,68
    144+ 7,98

    Het toeval heeft er voor gezorgd dat deze natuurzuiver Riesling uit dezelfde Einzellage komt als zijn voorganger. Niet gek dat ook hier de smaakintensiteit uitzonderlijk is. En ondanks zijn jeugdigheid nu al perfect in balans. In de neus veel tonen van gele en groene appel waarbij een zweem bloemen het geheel afmaakt. De smaak heeft veel frisheid die zo eigen is aan de Riesling, maar door de opvoeding op z'n lie (4 a 5 maanden) en een licht exotische toon zorgen voor een zachte, bijna romige afdronk. Klassiek en geschikt voor flesrijping.