Publicaties AD en Telegraaf 17-04-2021 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Publicaties AD en Telegraaf 17-04-2021

ODE AAN... Babeasca Neagra DROPIA
7,70
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
Rode wijn
IG Terasele Dunarii Terase Danubiene 2022

'ODE AAN... ' de Babeasca Neagra, een vergeten wijnras van weleer. Deze wordt al meer dan 2000 jaar verbouwd en zal zeker de wereld veroveren door z'n ongecompliceerde smaak en karakter. De druif is gul met complexe aroma's waarbij de vlierbes en rode bes alom aanwezig zijn. Stijlvol in smaak met een goede, verfrissende zuurgraad. Hints van kaneel en droge bloemen. Een kanjer, ook voor de minder getrainde smaakpapillen.

A GOOD YEAR PINK TRAMINER
9,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rosé
thracian Valley 2023

Deze blush rosé laat je blozen, zo mooi!!! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence rosé blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd!!! Typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwamen ons tegemoet. Direct dachten we aan een (gewurz)traminer. De blozende kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit. Wellicht hadden we weer een nieuwe lokale parel ontdekt.

ODE AAN... Feteasca Regala-Riesling DROPIA
7,70
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
Witte wijn
IG Terasele Dunarii Terase Danubiene 2022

'ODE AAN... ' de Feteasca Regala: een wijndruif van weleer. De letterlijke vertaling hiervan is 'Prinsessedruif'. Dit is een ras uit de jaren ‘,30 van de vorige eeuw, gecombineerd met Riesling. Subtiele zuurgraad, iets van kweepeer waarbij de aromatische toonhoogte afkomstig is van de Feteasca Regale. Tropisch fruit, ananas, papaya en frisse citrus. Echt een 'prinsesje' onder de druiven met een geheel eigen karakter en een knipoog naar de smaakpapillen van de gevorderde en aankomende wijnliefhebbers.

A GOOD YEAR CHARDONNAY
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
thracian Valley 2021

Deze Chardonnay heeft nauwelijks toelichting nodig. Zeker niet als de wijn zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een lichte vanilletoon. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel! De prijs mag wel heel vriendelijk genoemd worden!!

A GOOD YEAR MERLOT Medi Valley
10,50
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2021

Wat een kanjer! Maar opgelet, deze Merlot wijn wordt niet direct geassocieerd met de vaak liefelijke en ronde tonen die veelal zo eigen zijn aan deze druivensoort. Eerder een Merlot met ballen! Een Merlot dus die niet snel vergeten gaat worden?. Er is geen ontkomen aan, pure klasse met veel extractie en concentratie. Een grote toekomst toebedeeld, maar wellicht al te goed om de verleidingen te weerstaan om het enkele jaar flesrijping te gunnen!

A GOOD YEAR SYRAH
10,25
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
thracian Valley 2021

De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, maar Syrah verdient hier terecht een plaats op het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.

In één weekend twee keer in de spotlights!!!! Beide keren worden onze avontuurlijke selecties bekroond. Onderstaande de artikelen van Pieter Nijdam die  het rosé seizoen opent met de Pink Traminer, maar is dit wel een rosé....  De ode aan Babeasca Neagra krijgt maar liefst een 8.5  toebedeeld en dat voor slechts 5,75.  Een schitterend resultaat van een onbekende druif die  getransformeert wordt in een (h)eerlijke wijn. 

[node:title]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  [node:title]