Sinds het begin van zijn wijncarrière heeft Michael Auer zich ingezet voor zijn “single vineyards”. Of wijnen gemaakt van druiven van 1 specifiek perceel. Met zijn “Ried Aubühl Erste Lage” (=Premier Cru) is hij er meteen in geslaagd een cuvée te creëren die bij de top van Oostenrijk behoort.
In zijn werk in de wijngaard en in de wijnkelder volgt Michael Auer duidelijke lijnen: zijn wijnen zijn in harmonie met de natuur, maar dit is niet toevallig. De oogst wordt volledig met de hand geplukt.
Sinds enkele jaren maakt de wijnmaker gebruik van hele-trossen-fermentatie, omdat het intercellulaire proces de wijnen bijzonder zacht en harmonieus maakt. Michael Auer is geen jonge wijnmaker meer die veel moet proberen of eerst zijn weg moet vinden.
Hij weet precies wat hij wil en hoe hij zijn doelen moet bereiken. Het is precies deze visie en consistentie die je kunt voelen en proeven in zijn wijnen.
Michael werd in 2016 uitgeroepen als ‘Ontdekking van Het Jaar’ volgens Gault&Millau Österreich.
"De theoretische kennis was er en de praktijkervaring was er al jaren. Uitgerust met energie, vreugde en nieuwsgierigheid nam ik het wijnhuis in 2009 over. Zo ontstond uit oude kennis een nieuwe generatie.
Laat de wijn staan zoals hij groeit en smaakt. Gereduceerde teelt, selectie op locatie, gezond druivenmateriaal: trefwoorden die mijn werk en onze wijnen vormgeven. Natuurlijkheid is voor ons een ongeschreven wet".
Michael Auer