Bestellijst laden
Ried Buhl Weingut Michael Auer
In Oostenrijk prijkt Ried op het etiket als de druiven van een individuele wijngaard afkomstig zijn. Logischerwijs hebben we hier dus te maken met een premium wijn van ongekende klasse. Dit wordt verder benadrukt door de leeftijd van de stokken (minimaal 30 jaar oud), die gelegen zijn op de zuidelijke heuvelrug. Hier bestaat de bodem uit kalhouden gronden en heerst er een verkoelende invloed door de omliggende bossen. Unieke omstandigheden dus. De opvoeding van 20 maanden (waarvan 70%| nieuwe barriques) is ook opmerkelijke en geeft uiteindelijk de finishing touch!
Imposante robijnrode kleur met granaat rode schakeringen en violette reflecties. Intense aroma's van rijpe bramen, kersen, zwarte pruimen in een samenspel met hints van chocolade, tabak, nieuw en licht getoast hout. De smaak en afdronk kent een levendige frisheid, rijpe tannine en een ronde sappige afdronk. Harmonieus met een zeer goed ontwikkelingspotentieel! Het bewijs dat Gault &, Millau in goede inschatting heeft gemaakt toen ze Michael Auer uitriepen tot ontdekking van het jaar!
Sinds het begin van zijn wijncarrière heeft Michael Auer zich ingezet voor zijn “single vineyards”. Of wijnen gemaakt van druiven van 1 specifiek perceel. Met zijn “Ried Aubühl Erste Lage” (=Premier Cru) is hij er meteen in geslaagd een cuvée te creëren die bij de top van Oostenrijk behoort.
In zijn werk in de wijngaard en in de wijnkelder volgt Michael Auer duidelijke lijnen: zijn wijnen zijn in harmonie met de natuur, maar dit is niet toevallig. De oogst wordt volledig met de hand geplukt.
Sinds enkele jaren maakt de wijnmaker gebruik van hele-trossen-fermentatie, omdat het intercellulaire proces de wijnen bijzonder zacht en harmonieus maakt. Michael Auer is geen jonge wijnmaker meer die veel moet proberen of eerst zijn weg moet vinden.
Hij weet precies wat hij wil en hoe hij zijn doelen moet bereiken. Het is precies deze visie en consistentie die je kunt voelen en proeven in zijn wijnen.
Michael werd in 2016 uitgeroepen als ‘Ontdekking van Het Jaar’ volgens Gault&Millau Österreich.
"De theoretische kennis was er en de praktijkervaring was er al jaren. Uitgerust met energie, vreugde en nieuwsgierigheid nam ik het wijnhuis in 2009 over. Zo ontstond uit oude kennis een nieuwe generatie.
Laat de wijn staan zoals hij groeit en smaakt. Gereduceerde teelt, selectie op locatie, gezond druivenmateriaal: trefwoorden die mijn werk en onze wijnen vormgeven. Natuurlijkheid is voor ons een ongeschreven wet".
Michael Auer