Domaine Les Hautes Briguieres

WijnhuisDomaine Les Hautes Briguieres

Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
Francois-Xavier Rimbert en zijn familie beoefenen gevarieerde landbouw, dus de boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
11,95
9,75
48+ 9,45
144+ 8,70

Domaine Les Hautes-Briguières is gelegen in een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux. Deze rosé is opvallend en een aangename aanvulling op de natuurzuivere rode wijnen en de ongekende Viognier van dit familiebedrijf. Dit moois ontstaat door de Syrah te laten bloeden (Saignée) terwijl de overige druivensoorten (Cinsault, Mourvèdre en Clairette) een directe persing hebben ondergaan met een vergisting op lage temperaturen van 8 a 10 C. Intense en subtiele is het bouquet en de smaak, waar verder veel rood- , witfruit en bloemige tonen in zitten.

Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhoud men deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.
Tegenwoordig combineert het landgoed traditie en moderniteit.
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.