Sinols Moscatell De L'emporda

Images
Nog geen stemmen
Bescherming
DO
Streek
Jaar
2019
Soort wijn
Land
Samenstelling druif
(100 %)
Smaakprofiel
Stock
Niet op voorraad.
List price
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,87

Sinoles is een natuurlijke zoete wijn, gemaakt van Muscat d'Alexandrie druiven. De Muscat d'Alexandrie is één van de beste muskaatsoorten die er zijn. De druiven worden laat geoogst waardoor het suikergehalte in de druiven erg hoog is. Men stopt de gisting bewust vroegtijdig, zodat de natuurlijke suikers over blijven. Zo ontstaat er een edelzoete dessertwijn met hinten van vlierbloesem, honing en citrusfruit die volledig in harmonie is met zoete dessertgerechten, maar ook uitstekend combineert met diverse kazen en gerechten met ganzen- of eendenlever.

Artikelnummer
001321
Jaar
2019
Soort wijn
Smaakprofiel
Land
Streek
Samenstelling druif
(100 %)
Houdbaarheid
2024
Alcohol
15 %
Inhoud
0,500
Inhoud verpakking
6
Bescherming
DO
n.n.b.
n.n.b.

Gerelateerde producten

Images
Stock
Niet op voorraad.
List price
9,10
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09

De muscat die laat geoogst wordt, wordt gekenmerkt door zijn kruidige karakter. Deze natuurzuiver zoete wijn mag door het leven gaan met de wettelijke beschermde aanduiding: EDES. De zachte en geprononceerde smaak heeft hij volledig te danken aan z'n voortreffelijk oogstjaar. Het opwindende kruid is puur muscat en fluweel zacht. Alom herkenbaar als TOP wijn. Franse confreres betitelde hem als Trouvaille. Daarom een aanrader. Het begeleiden van zoete nagerechten en ganzenlever zal hem niet misstaan!

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
18,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,37

Wanneer Wherheim van elke tros alleen de rijpste druiven plukt, dus eigenlijk de druiven één voor één bekijkt en selecteerd, heeft de wijn recht op de benaming beerenauslese. Deze edel zoete wijn voelt zich opperbest bij zoete nagerechten.

Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,87

Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.