Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen. De schitterende balans tussen frisheid en zoet geeft deze wijn vele schenkmogelijkheden. Slecht 5000 flessen worden per jaar vrijgegeven van deze edelzoete wijn.
TECHNICAL SHEET
Sinols is a union of feelings in an attempt to make art with the grapes of this privileged place. Our wish is to convey to those who try it not only sensations that are pleasing to the senses, but also the spirit and strength of the elements of this land.
Varietal
Grenache gris.
Tasting
Sweet wine of an amber colour with golden overtones. In the nose it has aromas of conserved, oven-roasted fruits with caramel and jam. Tasting reveals various aromas captured during the first impression in the nose. The final flavour is intense, persistent, rich, sweet and natural.
Gastronomy
A rediscovery of the pleasure of savouring a rich, natural sweet wine, combined with various desserts of dried fruits such as brunyols, chocolate coulis, mat¾ or apple tatine. It can also be served chilled as an aperitif. Best served at: 8-15║,C.
Vineyard
Grenache gris vines within the Empordà D.O., alluvial in character and located around the village of Garriguella.
Production
A natural sweet wine made from very ripe grapes from vines over 50 years old. On harvesting, they are macerated at low temperature, allowing alcoholic fermentation to begin. Then the must is aged in soleras to give the wine its definitive personality.
ANALYSIS
Alcohol: 15%Vol.
pH : 3,22
Total acidity (gr/l tartaric acid): 4,61
Residual Sugar: 148,00
TOTAL PRODUCTION: 5.000bot.
BOTTLE: bordeaux 50cl
DISTINCTIONS
- Gold Medal in Grenacha mondial
Empordalia
Gerelateerde producten
Gemaakt van Muscat en Aligoté.
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Wat een meesterwerk!! Imponerend en haast oneindig genuanceerd van geur en smaak. Tonen van (pioen)roos, verse gember, kardemon, gedroogde sinaasappel en natuurlijk ook de onmiskenbare lychee betoveren je bij elke slok. Een klasse wijn die eenvoudig overeind blijft staan naast de Grand Cru's uit de Alsace. Fijn zoet in de aanzet, maar gelukkig weet Wehrheim het zoet en de robuustheid van de gewurztraminer te temmen. Humorvol werd hij omschreven als een gewurztraminer met de 'zachte rondeur van een mooie vrouw'! Ideaal om te drinken bij paté, Munsterkaas, Roquefort etc.