Soorten wijn

Soort wijnWitte wijn

1 - 3 van 3
View filtersView gridView list
Images
Product label
Duurzaam
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09

Mooie klassieke witte wijn uit Piemonte die hartig en verfijnd is met veel fruit (citrus, witte perzik en frisse groene pruim) en een uitnodigend bloemig element, Vroeger stond de Arneis bekend als lastpak, maar tegenwoordig wordt deze druif ook wel de witte Nebbiolo of Barolo genoemd. Het belang en het nobele karakter wordt hier duidelijk mee aangegeven. Een wijn die op zichzelf al boeiend is, maar ook perfect met rauwe vis, verse kazen en typische Piemontese hapjes zoals vitello tonnato samengaat! Of voor bij het Limburgse goud (witte asperges) i.p.v. de welbekende Pinot Blanc

Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
11,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,98

De Spaanse wijnen presteren vaak goed qua prijs/kwaliteitsverhouding. Gek genoeg worden ze niet snel als avontuurlijk bestempeld. Toch herbergt Spanje veel autochtone rassen, zoals deze Merseguera. Merseguera is een inheemse witte druivensoort met een uitstekende weerstand tegen droogte en heeft ook nog eens een langzame rijpingscyclus. Dus uitermate geschikt voor het extreme klimaat van Alicante. Hierdoor ontstaan volle, rijke witte wijnen met een evenwichtige zuurgraad. De wijn is verder fruit gedomineerd (o.a. perzik, sinaasappel en abrikoos) met een licht kruidige noot.

Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.