Bestellijst laden
Chateau Bonalgue Pomerol
Chateau Bonalgue is een elegante rode wijn uit de prestigieuze Pomerol regio in Bordeaux, Frankrijk.
Deze wijn is een blend van voornamelijk Merlot (90%), aangevuld met een klein percentage Cabernet Franc (10%), afkomstig van de prachtig gelegen wijngaarden in het mooie wijngebied Bordeaux.
Intense aroma's van zwarte bessen, donkere kersen, bramen, vijgen, chocolade, mokka, kruidnagel, een hint van leer en potlood en een fluweelzachte smaak met gestructureerde, maar goed gentegreerde tannines.
Het domein heeft een oppervlakte van 9,41 hectare
De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan een gedeelte nieuw is, wat zorgt voor een verfijnde structuur en subtiele houttonen.
Liefst open maken 1 à 2 uur voordat men aan deze waanzinnige Bordeaux wil gaan beginnen en dan natuurlijk op 17/18 C serveren.
Ideale wijn bij gegrilde entrecote, vederwild, pasta's met rijke vleessauzen, gebraden eendenborst met knoflook, paddenstoelen en salie, en geroosterd varkensvlees.
SUCKLING 94/100
DECANTER 94/100
Y BECK 94/100
*** GUIDE HACHETTE (3 etoilles. 3 sterren)
Château Bonalgue, Pomerol AC
Toen de familie Bourotte in 1926 Château Bonalgue verwierf, bevond Pomerol zich midden in een renaissance. De wijngaard onderging vervolgens een diepgaande herstructurering, een bron van stabiliteit voor de daaropvolgende decennia. De mannen die elkaar sindsdien zijn opgevolgd, hebben het genoegen gehad om in volledige vrijheid en onafhankelijkheid te werken: Pierre Bourotte in 1961, zijn zoon Jean-Baptiste in 2005... twee legendarische jaargangen rond de laatste generaties.Diverse notitieboekjes, geschreven tijdens de Franse Revolutie, vertellen het leven van de Bonalgue-wijngaard in die tijd.
Midden in het Eerste Keizerrijk liet kapitein Rabion, veteraan van de Grande Armée van Napoleon, het stenen huis van Saint-Emilion bouwen en versierde het met de wapens van zijn regiment.
De tuin is versierd met prachtige Libanonceders, nu tweehonderd jaar oud:
Château Bonalgue was geboren.......
De oogst gebeurt met de hand in kratten met een dubbele sortering van de bessen, de vinificaties zijn nauwgezet, de wijn rijpt beschut tegen de lucht en met de grootste zorg in Franse eikenhouten vaten.
Ze hebben al enkele jaren chemicaliën en pesticiden uit hun wijngaarden verboden en gebruiken technieken uit de biologische landbouw. Ze starten ook met biodynamiek, waardoor we een compleet en uitgebalanceerd ecosysteem kunnen hebben.