Wijnland

WijnlandChili

Chili een nieuw wijnland met historie

“Chili is een plantenkas, waarvan God het dak is vergeten”. Het is de geliefde beeldspraak van de Chilenen om aan te geven hoe perfect de omstandigheden voor wijnbouw zijn. Toch is buurland Argentinië qua productie groter dan Chili. Chili is echter wel het toonaangevend wijnland geweest met betrekking tot kwaliteit en marketing . Hierdoor is het een schoolvoorbeeld van de succesvolle aanpak van het “nieuwe”wijnland dat z’n productie heeft afgestemd op de behoefte van de buitenlandse markt.

Chili is niet lang maar breed!

Ondanks dat Chili een lang land is, put de wijnbouw meer variatie uit de oost-west situatie dan de noord-zuidelijke ligging. Het microklimaat is enorm op het smalle stuk door de twee winden die er waaien. Een koude en droge wind, afkomstig van het gebergte en een koele, vochtige wind van de Stille Oceaan. Vandaar dat men vaak zegt “Chili is voor de wijnbouw niet lang, maar breed”.

Carmenère, het boegbeeld van Chili

De druivensoort Carmenère is het boegbeeld van Chili, zoals Pinotage voor Zuid-Afrika, Zinfandel voor Calafornië, Shiraz voor Australië en Malbec voor Argentinië. Toch is het een oud ras. Oorspronkelijk komt deze uit de Bordeaux, maar de gevoeligheid voor coulure (vruchtzetting verloopt niet evenredig door een te koud seizoen, waardoor een druiventros zowel rijpe als groene vruchten kan hebben)  heeft ervoor gezorgd dat hij niet opnieuw wordt aangeplant. In Chili is het klimaat echter perfect voor Carmenère; het levert er zachte, ronde wijnen met verfijnd fruit en een (groene) paprika toon. Bekendheid kwam echter pas begin jaren 90 toen men er na uitgebreid onderzoek achter kwam dat heel veel in Chili aangeplante “Merlot”eigenlijk Carmenère bleek te zijn….

De rijpe wijnen veroveren de wereld!

De grenzen gingen open en buitenlandse investeerders stroomden toe, in navolging van de Spaanse wijngigant Torres. Dit resulteerde in wijn afkomstig van eerder genoemde Franse druivenvariëteiten waar moderne fruitgedomineerde wijnen van worden gemaakt. Perfect geschikt voor de export naar de dorstige Westerse wereld. De krachtige rijpe wijnen zijn zeer de moeite waard en hebben daarom in enkele jaren de wereldmarkt veroverd!

1 - 4 van 4
View filtersView gridView list
Images
Product label
Bio
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
6,75
5,49
48+ 5,32
144+ 4,89

Pascal Marty is de nieuwe man achter de successtory van Grand Seigneur. Hij volgt de Fransman Stephane Maique (voormalig oenoloog van St. Estephe, Chât Calon Ségur (grand cru) , Chât Meyney (cru bourgeois) en Château de Pez (cru bourgeois) op. Pascal Marty's erelijst is wellicht nog indrukwekkender. Gedurende liefst 14 jaar was hij de man achter het succes van de globalisering van het wereldberoemde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild S.A.

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,98

Moeder natuur (PACHA betekent moeder aarde) schept een gezonde en perfecte basis voor pure biologische wijnen die afkomstige zijn van de beste wijngaarden. Van de kustgebieden in het westen van Colchagua tot aan de voet van de Andes nabij Puente Alto worden de Merlotdruiven geoogst en getransformeerd tot een rijk en gevarieerd geurenspel met bijna perfectie in intensiteit, kleur en smaak. De afzonderlijke facetten van Merlot zijn daarbij goed herkenbaar. De souplesse is zo verfijnd dat het smaakpalet fruitig en zeer harmonieus is.

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
74,95
64,95
48+ 63,00
144+ 57,96

Dit is het parade paardje, de icoon wijn, van Pascal Marty. Gestart bij Rothshild, maar ook shepper van Opus One en Almaviva. Clos de Fa is het liefdeskind van drie druivenrassen, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon en is vernoemd naar een Inca prinses. De ruggengraat van deze blend wordt gevormd door de Cabernet Sauvignon. De Merlot en de Syrah boosten vooral de fruitige en kruidige kanten in dit voortreffelijk glas. Van alles komt ernaar voren, kersen, pruim en braam, chocolade, zoethout, ceder. Elke keer dat u teruggaat naar het glas ontdekt u weer iets nieuws.